Suzuki starter produktion af flyvende biler næste år

Produktionen skal ske i samarbejde med startup-virksomheden Skydrive.
Foto: Toru Hanai/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Toru Hanai/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den japanske bilproducent Suzuki og startup-virksomheden Skydrive har indgået et partnerskab om at begynde produktionen af flyvende biler i foråret 2024.

Det skriver The Times of Japan.

Skydrive vil opsætte et datterselskab, der skal stå for produktionen af de flyvende biler på Suzukis bilfabrik i Shizuoka-præfekturet i Japan.

Annonceringen af produktionen af flyvende biler kommer dagen efter, at Skydrive løftede sløret for et nyt design af sin flyvende bil til Paris Airshow. Det nye design vil ifølge The Times of Japan gøre det muligt for Skydrives flyvende bil at transportere tre fremfor to passagerer og vil udvide den maksimale distance, den flyvende bil kan flyve, fra 10 til 15 km.

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

Skydrive, som er stiftet af tidligere ingeniører hos Toyota, vil fremvise sine flyvende biler til Verdensudstillingen i Osaka i 2025.

Skydrive og Suzuki er ikke de eneste japanske selskaber, der satser på flyvende biler. Selskaber såsom Toyota og Japan Airlines er også gået ind i markedet gennem startup-virksomheder med udviklingskompetencer i forhold til flyvende biler.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også