Ford forbereder ny fyringsrunde blandt amerikanske ansatte

Bilproducenten ønsker at sænke omkostningerne, da selskabet står over for en større investering i elbiler.
I august afskedigede Ford omkring 3000 ansatte. Nu er en ny fyringsrunde på vej. | Foto: Rober Solsona/AP/Ritzau Scanpix
I august afskedigede Ford omkring 3000 ansatte. Nu er en ny fyringsrunde på vej. | Foto: Rober Solsona/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Ford forbereder endnu en runde af fyringer i de kommende uger i det seneste sats på at strømline driften og reducere omkostninger, mens virksomhedens investeringer på skiftet mod elbiler stiger.

Det skriver Wall Street Journal.

Den amerikanske bilproducent Ford står ligesom andre bilproducenter over for kraftigt øgede investeringer i elbiler, som i dag fortsat er en lille, mindre profitabel del af forretningen.

Jim Farley, der er administrerende direktør i Ford, peger på, at virksomheden har mere arbejde foran sig end konkurrenterne for at få udgifterne under kontrol, mens de bruger flere milliarder dollar på overgangen til elbiler, lyder det ifølge Wall Street Journal.

I august gennemførte Ford omkring 3000 afskedigelser. Ford meddelte også tidligere i år, at bilproducenten ville påbegynde en reduktion på 3800 af virksomhedens europæiske ansatte.

Ledelse hos Ford, der sidste år havde et underskud på 2 mia. dollar, svarende til 13,7 mia. danske kr., har peget på, at bilproducenten har 7-8 mia. dollar årligt mere i udgifter end sine konkurrenter.

Bilproducenten har til hensigt at bruge omkring 50 mia. dollar mod 2026 for at fremskynde overgangen til elbiler. I forbindelse med dette har virksomheden gennemført omstruktureringer for at forbedre effektiviteten i hele virksomheden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også