Rådgiver kritiseres for rolle i flykaos: De spiller beslutningstagerne ud mod hinanden

Flyveledernes pr-rådgiver kritiseres for at skabe splittelse i transportministeriet under konflikten med det statslige selskab Naviair, der står for at dirigere flytrafik ind og ud af Danmark. 
Mikael Børsting, partner i Ulveman & Børsten, var særlig rådgiver for statsminister Lars Løkke Rasmussen. (Billedet er fra 2013) | Foto: Joachim Adrian
Mikael Børsting, partner i Ulveman & Børsten, var særlig rådgiver for statsminister Lars Løkke Rasmussen. (Billedet er fra 2013) | Foto: Joachim Adrian

Pr-bureauet Ulveman & Børsting, der var hyret til at rådgive flyveledernes fagforening, DATCA, i konflikten med det statslige selskab Naviair, får i Berlingske kritik for sine metoder. 

”Branchen slår selv på, at det positive ved lobbyisme er, at de spiller en sund rolle i demokratiet. Men den rolle spiller Ulveman & Børsting ikke her. I stedet spiller de beslutningstagerne ud mod hinanden og undergraver departementschefers autoritet,” siger Benjamin Egerod, der som assisterende professor på Copenhagen Business School (CBS) forsker i lobbyisme. 

Kritikken udspringer af en række ildevarslende sms’er, som blev sendt af partner Michael Børsten fra Ulveman & Børsting til transportministerens særlige rådgiver, Frederik Leisner, da det ifølge mediet stod klart, at hverken transportminister Thomas Danielsen eller departementschefen havde tænkt sig at gå ind i konflikten.

MobilityWatch har været i kontakt med Michael Børsting, der ikke ønsker at uddybe sine svar i Berlingskes artikel. Her understreger han, at han mener, det vigtigste var, at ministeren og rådgiveren blev orienteret om situationen.

”Det er blevet gjort i et mere direkte sprog i sms’er – en form for frisprog. Det sagt, så er det op til ministerens særlige rådgiver og ministeren at sortere i de informationer og råd, som de modtager udefra,” skriver og tilføjer:

”Personligt var jeg selv glad for at få både analyser og råd, da jeg var særlig rådgiver – både i regering og i opposition. I det hele taget er det en praksis hos Ulveman & Børsting, at vi ikke pakker tingene ind.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også