Den mexicanske regering skruer på lufthavnstakterne

Nyheden trækker aktiekursen ned hos flere af landets flyselskaber.
Foto: Henry Romero/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Henry Romero/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den mexicanske regering har torsdag besluttet sig for at ændre på de koncessionsaftaler, som lufthavnsoperatørerne i landet har.

Tiltaget, his detaljer endnu er uklare, vil ændre på lufthavnsafgifterne, lejen for start- og landingsbaner og for brugen af lufthavnenes arealer.

Nyheden har sendt de tre store operatørers aktier markant ned, skriver Bloomberg News, og samtidig sænket det generelle marked.

Præsident Andres Manuel Lopez Obrador, AMLO, har flere gange tidligere markant gået imod erhvervslivets interesser blandt andet, da han tidlig i sin embedsperiode annullerede opførelsen af en ny lufthavn i Mexico City, selv om konstruktionen var begyndt, og selv om der var hentet penge til den på det internationale lånemarked.

Han har desuden begrænset private investeringer i energisektoren og givet det statslige elselskab forrang, hvilket har skadet investeringer i grøn energi, ligesom regeringen under AMLO også har nationaliseret en del af togfragten.

Grupo Aeroportuario del Pacifico, Grupo Aeroportuario del Sureste og Grupo Aeroportuario den Centro Norte falder alle tre mellem 16,8 og 26,7 pct. i torsdagens marked, mens det mexicanske hovedaktieindeks, S&P/BMV IPC , bakker med 2,6 pct., men det var i den tidlige handel faktisk i minus med hele 4,4 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også