Amerikansk domstol skal kigge nærmere på SAS-redningsplan

Dommeren skal sikre, at kreditorerne får mest muligt ud af aftalen, lyder det.
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

En amerikansk dommer skal gå SAS-handlen efter i sømmene.

Det skriver Berlingske.

Dommeren skal ifølge mediet se nærmere på, om de nye ejere af det skandinaviske flyselskab har afgivet det bedste bud. Det er således dommerens opgave at sikre kreditorerne mest muligt, inden der kan sættes punktum for den konkursproces, SAS har været igennem.

”Jeg kan levende forestille mig, at hvis nogen råber højt om, at det er billigt for SAS, og at de gerne vil give meget mere, vil dommeren skulle høre selskabet og dets rådgivere, hvorfor man har valgt at gøre det, man lægger frem. Der er ikke på nuværende tidspunkt afholdt det møde, hvor dommeren skal tage stilling til planen. Det er ikke endeligt indtil da,” siger Lars Berg Dueholm, advokat med speciale i konkursret og omstrukturering ved Njord Law Firm, til Berlingske.

SAS bekræfter over for Berlingske, at handlen skal godkendes af den såkaldte chapter 11-domstol, som er den konkursbeskyttelsesproces, SAS har været igennem.

Tirsdag lykkedes det SAS at indgå en aftale om kapitalindsprøjtning, der sikrer flyselskabet sin overlevelse og frisk kapital på 8 mia. kr.

Den nye ejerkreds består blandt andet af den amerikanske kapitalfond Castlelake, der med en ejerandel på 32 pct. bliver den største aktionær i selskabet, samt det europæiske flyselskab Air France-KLM, der sætter sig på 19,9 pct. af aktierne.

Derudover er også den danske stat en del af den nye ejerkreds sammen med milliardær Henrik Lind. Slutteligt vil kreditorer i SAS få en ejerandel på omkring 13,6 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også