Ny ejerkreds ser nyt stort milliontab i SAS

Luftfartsselskabet SAS har haft et samlet underskud på knap tre milliarder kroner fra november til september.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

SAS viser sig ikke fra sin bedste side over for den gruppe af investorer, der - hvis alt går efter planen - overtager ansvaret for luftfartsselskabet.

I september blev det nemlig til et underskud på 260 millioner svenske kroner svarende til 164 millioner danske.

Det fremgår af en finansiel rapport, som luftfartsselskabet har offentliggjort torsdag morgen, og som er et krav i forbindelse med den konkursbeskyttelsesproces, som selskabet befinder sig i.

Af månedsrapporten fremgår det, at SAS siden 1. november sidste år sammenlagt har haft et underskud på 4,7 milliarder svenske kroner.

Det svarer til knap tre milliarder danske kroner.

Det blev i begyndelsen af oktober offentliggjort, at investeringsselskabet Castlelake, holdingselskabet Air France-KLM, Lind Invest med den danske erhvervsmand Henrik Lind og den danske stat vil overtage ejerskabet af SAS.

Det skal efter planen ske med en investering på 12,9 milliarder svenske kroner, hvilket vil redde det nødlidende selskab fra at gå konkurs.

Siden 2022 har SAS været under konkursbeskyttelse, en såkaldt chapter 11-proces.

Den havde til formål at beskytte selskabet mod kreditorer, der vil have deres penge omgående, mens SAS omstrukturerer.

Men en ny ejerkreds kan muligvis være svaret på problemerne.

Kapitalfonden Apollo, der i forbindelse med SAS’ økonomiske vanskeligheder har ageret kreditor, har imidlertid forsøgt at afspore aftalen.

I forbindelse med udarbejdelsen af det juridiske grundlag for det nye ejerskab vil SAS udbetale tre millioner dollar til de vindende budgivere som kompensation for det arbejde, de skal udføre i den forbindelse.

Men den betaling har Apollo modsat sig.

Så sent som onsdag har en dommer i USA dog godkendt betalingen - med flere betingelser. Det skriver aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen i en kommentar.

”Som vi forstår chapter-11-reglerne i forbindelse med budrunden på SAS, så kan et konkurrerende bud stadig nå dommerens bord – så principielt kan alt ske. Men det forventer vi ikke,” skriver han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også