Air France indgår stor finansieringsaftale med Apollo Global Management

Aftalen betyder, at Apollo Global Management hælder samlet 1,3 mia. euro i ny finansiering ind i et dedikeret driftsselskab under luftfartsselskabet
Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Luftfartsselskabet Air France-KLM, som for nylig købte sig ind i kriseramte SAS, har indgået en stor finansieringsaftale med den amerikanske kapitalfond Apollo Global Management, der også ad flere omgange har forsøgt at komme med i ejerkredsen i SAS.

Aftalen betyder, at Apollo Global Management hælder samlet 1,3 mia. euro i ny finansiering ind i et dedikeret driftsselskab under luftfartsselskabet, fremgår det af en meddelelse torsdag aften.

I forbindelse med SAS’ redningsplan, SAS Forward, er der for nylig blevet solgt en stor portion nye aktier, som har sikret nye penge og skabt et nyt ejerkonsortium i luftfartsselskabet.

Air France-KLM er en del af den ejerkreds. Også Apollo Global Management havde udtrykt ønske om at komme med i ejerkredsen, men endte på den tabende side af en budrunde.

I starten af oktober blev aktiesalget gennemført til et konsortium bestående af investeringsselskabet Castlelake, Air France-KLM, Lind Invest og den danske stat.

Den danske stat vil efter salget eje 25,8 pct. af egenkapitalen og 29,9 pct. af den konvertible gæld.

Air France-KLM vil, når overtagelsen er gennemført, eje 19,9 pct. af aktierne i SAS og 5,0 pct. af den konvertible gæld.

Investeringsselskabet Castlelake, der har 22 mia. dollar i aktiver under forvaltning, vil efter overtagelsen, eje i omegnen af 32,0 pct. af egenkapitalen og 55,1 pct. af den konvertible gæld.

Lind Invest, der er stiftet af Henrik Lind, vil holde 8,6 pct. af egenkapitalen og 10,0 pct. af den konvertible gæld.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også