SAS-regnskab overrasker analytiker: De står svagere end jeg troede

Selv om efterårsmånederne burde have været gode for SAS, flyver selskabet fortsat med stort underskud.
Det er svært at se, hvordan SAS skal nå målsætningen om at lave overskud i 2024, mener analytiker Jacob Pedersen. | Foto: Pr / Sydbank
Det er svært at se, hvordan SAS skal nå målsætningen om at lave overskud i 2024, mener analytiker Jacob Pedersen. | Foto: Pr / Sydbank
AF RITZAU

Mens andre europæiske luftfartsselskaber leverer store overskud og endda sætter nye rekorder, er SAS stadig ikke en rentabel forretning.

Og det er bemærkelsesværdigt, mener Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos SAS, efter at selskabet har præsenteret et årsregnskab med et minus på bundlinjen på 5,7 milliarder svenske kroner.

”Det er overraskende, at underskuddet bliver så stort, som det gør, og at SAS præsenterer tal for fjerde kvartal, hvor indtjeningen falder i forhold til sidste år, og hvor underskuddet er større end sidste år.”

”Det vidner om, at SAS er et betydeligt sværere og svagere sted indtjeningsmæssigt, end jeg havde regnet med,” siger Jacob Pedersen.

Han hæfter sig ved, at SAS tidligere har meldt ud, at man regnede med at levere overskud i 2024.

”Jeg har svært ved at se, hvordan det skal kunne lade sig gøre. Det forgangne kvartal er normalt nogle gode måneder for SAS og plejer at være det næstbedste i året.”

”Hvis det her er retningsgivende for, hvad man kan levere indtjeningsmæssigt, så er der godt nok lang vej igen,” siger Jacob Pedersen.

Han noterer sig også, at SAS nu har en negativ egenkapital på 6,1 millioner svenske kroner.

”Så selv når man i forbindelse med omstruktureringen får ny kapital på bøgerne, står man med en egenkapital, der stadig er negativ. Det er ikke et stærkt SAS, der kommer ud af den proces,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også