Analytiker: SAS' muligheder for at levere overskud er nærmest umulige

”Det vil kræve store gunstige bevægelser i brændstofpriser og valuta”, hvis SAS skal levere overskud, vurderer analytikeren
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

SAS’ muligheder for at levere overskud i det indeværende regnskabsår er nærmest umulige på trods af store overskud i sektoren.

Det vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank.

”SAS får mere end svært ved at levere overskud i det igangværende regnskabsår. Det vil kræve store gunstige bevægelser i brændstofpriser og valuta,” skriver han i en analyse.

”Store overskud i sektoren vidner reelt om et meget nådigt konkurrencemiljø, men på SAS’ kernemarkeder ekspanderer Norwegian, og Ryanair har også ambitioner med åbning af basen i København,” fortsætter Jacob Pedersen.

Det er også derfor, at SAS kan få svært ved at vinde de mistede passager tilbage i sine fly.

I fjerde kvartal af det skæve regnskabsår 2022/23 landede SAS et resultat før skat og engangsposter på minus 2,1 mia. svenske kr. Det skete samtidig med, at konkurrenterne har leveret rekordoverskud på stribe.

Underskuddet er dermed også større end i samme periode sidste år, hvor det endte på minus 1,7 mia. svenske kr.

Sydbank havde estimeret, at resultatet ville ende på minus 1,5 mia. svenske kr.

”Det svage resultat kommer i et kvartal, hvor der endda ikke har været den massive valutamodvind, som vi ellers modellerede. Hvis indtjeningen i det netop overståede kvartal er repræsentativ for SAS’ indtjeningskraft, står det noget værre til, end vi forventede,” skriver Jacob Pedersen.

SAS dropper prognosen for regnskabsåret 2023/24, der tidligere pegede på et overskud før skat.

”SAS-aktierne bliver afnoteret til kurs nul i andet kvartal 2024. Det er simpelthen ekstremt svært at se, hvad der skulle blokere det slutresultat for aktionærerne nu,” skriver aktieanalysechefen.

Det er også derfor, at Sydbank stopper dækningen af SAS-aktien.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også