Amerikansk flyselskab vil købe konkurrent for små 2 mia. dollar

Et opkøb har ifølge anonyme kilder været på tegnebrættet siden sommer.
Opkøbet vil giver Alaska Air kontrol over mere end 50 pct. af markedet for flyvninger til Hawaii | Foto: Joshua Roberts/Reuters/Ritzau Scanpix
Opkøbet vil giver Alaska Air kontrol over mere end 50 pct. af markedet for flyvninger til Hawaii | Foto: Joshua Roberts/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Det amerikanske flyselskab Alaska Air vil opkøbe den problemramte konkurrent Hawaiian for 1,9 mia. dollar.

Det skriver Reuters.

Et opkøb har ifølge anonyme kilder været på tegnebrættet siden sommer, men det var først i søndags, at Alaska Air meddelte, at det vil opkøbe Hawaiian til en pris på 18 dollar per aktie - næsten fire gange så meget som Hawaiians lukkekurs fredag på 4,86 dollar.

Opkøbet vil giver Alaska Air, der har en værdisætning på 5,1 mia. dollar, kontrol over mere end 50 pct. af markedet for flyvninger til en af verdens mest populære turistdestinationer.

”Det er Hawaii, som folk ønsker at rejse til og holde ferie, fejre jubilæer og holde bryllupper. Det tror vi vil fortsætte de kommende år,” siger Ben Minicucci, der er administrerende direktør i Alaska Air.

Det sidste år har Hawaiian været presset af højere brændstofomkostninger og skovbrande på Maui, der har svækket rejselysten til øen. Aktien har tabt omkring 65 pct. af sin værdi på et år, og i de første ni måneder af 2023 havde Hawaiian et underskud på 159,3 mio. dollar.

Inden opkøbet kan gå igennem skal det først godkendes af de amerikanske konkurrencemyndigheder.

Den seneste tid har myndigheden været meget opmærksom på fusioner mellem mindre flyselskaber ifølge Reuters. Men Alaska Air-direktøren er positiv om muligheden for en godkendelse inden udgangen af 2024, fordi de to flyselskaber kun overlapper hinanden på 12 ud af de 1400 flyruter, som de tilsammen har.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også