Ryanair-aktie dykker efter udelukkelse fra flere store rejsebureauer

Ifølge flyselskabet kommer udelukkelsen dog ikke til at påvirke årets resultat i større grad.
Der er tale om Booking.com, Kiwi og Kayak, som stoppede med at sælge billetter til flyafgange med Ryanair i starten af december. | Foto: Andrew Yates/Reuters/Ritzau Scanpix
Der er tale om Booking.com, Kiwi og Kayak, som stoppede med at sælge billetter til flyafgange med Ryanair i starten af december. | Foto: Andrew Yates/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Flere store online rejsebureauer har fjernet Ryanair fra deres bookingsystemer. Meldingen har sendt aktien ned med 3,7 pct.

Booking.com, Kiwi og Kayak stoppede med at sælge billetter til flyafgange med Ryanair i starten af december. Det fremgår af en meddelelse fra Ryanair.

Ifølge flyselskabet kan det være et resultat af pres fra forbrugermyndigheder eller nye foranstaltninger for kundebekræftelse.

Udelukkelsen af bookingsystemerne kommer dog ikke til at påvirke årets resultat væsentligt.

”Selvom bookingsystemerne kun tegner sig for en lille brøkdel af Ryanairs reservationer, forventer vi, at den pludselige fjernelse af vores fly fra webstederne vil reducere belægningsprocenten med 1 eller 2 pct. i december og januar,” skriver Ryanair i meddelelsen.

”Vi forventer ikke, at den nylige fjernelse i bookingsystemerne kommer til at påvirke vores trafiktal for hele 2024,” lyder det.

Som modsvar vil Ryanair sænke priserne ”hvor det er nødvendigt” for at tilskynde kunderne at booke deres fly direkte på Ryanairs egen hjemmeside. Derudover er det stadig muligt at booke billetter gennem andre online bureauer, herunder Google Flights.

Meldingen kom i forbindelse med Ryanairs trafiktal for det forgangne år. Her steg antallet af passagerer med 13 pct. til 181,8 mio. i hele 2023.

Belægningsprocenten steg til 94 pct. fra 92 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også