Boeing melder om rekordordrer i december inden krisen om Max-flyene brød ud

En række af Boeing-flyene er blevet ramt af et midlertidigt flyveforbud efter uheldet, der udløste krisen.
Det var et problem med dette Boeing-fly fra Alaska Airlines, der har resulteret i et midlertidigt flyveforbud. | Foto: Ntsb/Reuters/Ritzau Scanpix
Det var et problem med dette Boeing-fly fra Alaska Airlines, der har resulteret i et midlertidigt flyveforbud. | Foto: Ntsb/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Boeing sluttede 2023 med en rekordstor ordreindgang på sit Boeing 737 Max fly - en bedrift der normalt giver anledning til fejring, men i stedet overskygges af de seneste problemer med Boeing-fly, skriver Bloomberg News.

I alt modtog Boeing ordrer på 301 styk 737 Max-fly i december ud af en samlet ordreindgang på 371 fly på tværs af Boeings produktlinje, skriver Bloomberg.

Oplysningerne falder dog, bare kort efter at de amerikanske myndigheder udstedte et midlertidigt flyveforbud for 171 Boeing-fly af typen 737 Max 9 efter et uheld, hvor et sidepanel blæste ud af et 737 MAX 9-fly fra Alaska Airlines.

Siden har de amerikanske luftfartsmyndigheder fundet eksempler på løse bolte i flere fly, og overvejer at granske Boeings praksis, når flyene fremstilles, skriver Bloomberg.

Boeing-aktien falder tirsdag yderligere 1,3 pct. oven i et kursfald på 8 pct. mandag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også