Boeing-kunde ønsker øget fokus på sikkerhed fremfor økonomiske mål

”De finansielle mål må træde i baggrunden for Boeing. Boeing skal nu fokusere 100 pct. på kvalitets- og sikkerhedsmålinger,” siger adm. direktør for flyleasingselskab.
Det var et fly fra Boeing, hvor et sidepanel faldt ud under flyvningen for et par uger siden. | Foto: Patrick T. Fallon/AFP/Ritzau Scanpix
Det var et fly fra Boeing, hvor et sidepanel faldt ud under flyvningen for et par uger siden. | Foto: Patrick T. Fallon/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Aengus Kelly, der er administrerende direktør for verdens største flyleasingselskab, AerCap, advarer om, at den amerikanske flyproducent Boeing ikke har råd til endnu en fejltagelse.

Det skriver Financial Times.

”I betragtning af hvad der er sket med de to fatale styrt og denne hændelse, må de finansielle mål træde i baggrunden for Boeing. Boeing skal nu fokusere 100 pct. på kvalitets- og sikkerhedsmålinger,” siger Aengus Kelly, der er administrerende direktør for AerCap.

Kellys kommentar kommer, mens Boeing forsøger at inddæmme følgerne af det ødelæggende brud på skroget af et 737 Max 9 fly, der blev fløjet af Alaska Airlines for 12 dage siden.

The US Federal Aviation Administration, FAA, har efter ulykken beslaglagt 171 Max 9 fly.

Samtidig er der også fokus på Boeings mindre model, Max 8 flyene, der var i to fatale ulykker i 2018 og 2019.

På trods af flere ulykker udtaler Kelly, at han ser Boeing som et ”fantastisk” selskab med ”fantastiske” mennesker, og at Aercap fortsat vil købe Max flyene.

”Det produkt er Boeings rygrad, så alt skal gøres for at sikre kvaliteten af produktet. De har ikke råd til endnu en fejl. Hvis der opdages endnu et problem med produktlinjen, vil det være meget svært for kunderne at købe flere fly.”

AerCap ejer 53 Max fly, herunder en håndfuld Max 9 fly, som alle er leaset ud til flyselskaber, og har yderligere bestilt 124 Max fly.

Efter ulykkerne med Max 8 flyene, stod Boeing overfor stor kritik for at fokusere mere på finansiel succes end teknologisk succes, der videre har medført et mindre fokus på kvalitetskontrol og sikkerhed. I årene efter har selskabet gentagne gange understreget sit engagement i kvalitets- og sikkerhedskontrol.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også