United Airlines landede højere end ventet

Boeings problemer ventes dog at koste på indtjeningen i indeværende kvartal.
Foto: Daniel Slim/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Daniel Slim/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

På trods af en hård tid for luftfarten med blandt andet højere priser på brændstof, så kom amerikanske United Airlines bedre ud af fjerde kvartal sidste år end ventet.

Luftfartsselskabet slog analytikernes forventningerne med længder, og den justerede indtjening per aktie var således på 2,00 dollar mod ventet 1,69 dollar.

På passagerer steg indtjeningen i kvartalet med 11 pct. i forhold til perioden sidste år til 12,42 mia. dollar mod ventet 12,39 mia. dollar. På cargo blev indtjeningen på 402 mio. dollar, hvilket var 15 pct. lavere end fjerde kvartal 2022 - men bedre end analytikernes forventning på 345,6 mio. dollar.

På driften kom der 13,63 mia. dollar ind mod ventet 13,54 mia. dollar.

Aktien steg med hele 6,1 pct. i eftermarkedet.

Mere usikkert kvartal i sigte

Prognosen for indeværende kvartal er dog lidt trist læsning. Her venter United Airlines et minus i den justerede indtjening per aktie på mellem 35 og 85 cent, hvor analytikerne venter et tab på 21 cent per aktie.

At luftfartsselskabet venter et sløjt kvartal skyldes til dels problemer med fly fra Boeing, der for tiden er blevet sat på landjorden af de amerikanske luftfartsmyndigheder på grund af problemer. Og det kommer til at koste, oplyser selskabet mandag i forbindelse med regnskabet for fjerde kvartal 2023.

Det var et fly af typen 737 Max 9 jetfly, der fik blæst en nødudgangsdør ud under en Alaska Airlines-flyvning den 5. januar

Oveni ventes det, at brændstofudgifterne vil stige med omkring 5 pct,, hvor problemerne med Max 9 flyene fra Boeing vil påvirke tallene med negative 3 procentpoint.

For hele året ser det dog lidt bedre ud, da der ventes en justeret indtjening per aktie på 9-11 dollar mod ventet 9,45 dollar.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også