Jetblue vil skære yderligere ned efter forfejlet overtagelse og underskud

Flyselskabet ser nu også et større indtægtsfald i første kvartal end ventet af analytikerne.
Foto: Fred Prouser/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Fred Prouser/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Lavprisselskabet Jetblue vil gennemføre yderligere nedskæringer, herunder udsættelse af flyindkøb og omstrukturering af rutenetværket, efter at planerne om at overtage Spirit Airlines stort set er kollapset i kølvandet af de amerikanske konkurrencemyndigheders forbud mod en sammenlægning, og efter underskud i fjerde kvartal sidste år.

”Vi forbliver intensivt fokuserede på at genoprette lønsomheden og træffer foranstaltninger for at sikre, at hver investeret dollar har en effekt. Som en del af disse bestræbelser evaluerer vi omhyggeligt dybere nedskæringer i vores styrbare omkostninger ud over vores igangværende flådemoderniserings- og strukturelle omkostningsprogrammer,” siger Ursula Hurley, som er Jetblues finansdirektør, i regnskabet.

Planerne om besparelser lanceres samtidig med, at koncernen i en ny prognose forudser et større indtægtsfald på 5-9 pct. i første kvartal af 2024, end analytikerne på Wall Street havde forudset, mens helårsbuddet er en ”flad” udvikling.

Luftfartskoncernen oplevede i sit fjerde kvartal samtidig et fald i omsætningen på 4 pct. til 2,33 mia. dollar mod ventede 2,29 mia. dollar, mens det justerede resultat per aktie blev på 19 cent, sammenlignet med positive 22 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på minus 27 cent, ifølge Bloomberg News.

Det justerede nettoresultat blev på minus 63 mio. dollar mod et bud på Wall Street på negative 91 mio. dollar.

”2024 er et vigtigt år for forandring for Jetblue, og vi tager aggressive skridt, herunder lanceringen af millioner indtægtsinitiativer for 300 mio. dollar, for at vende tilbage til lønsomhed og skabe værdi for vores aktionærer,” udtaler Joanna Geraghty, administrerende direktør i Jetblue, i regnskabet.

Aktien i Jetblue falder tirsdag med 4,8 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også