Boeing undlader at komme med forventninger til 2024 efter udfordringer med sikkerhed

Flyproducenten vil nu prioritere forbedring af flyenes kvalitet og passagersikkerhed.
Boeings aktie stiger en smule, 0,4 pct., efter svære måneder. | Foto: Jason Redmond/AFP/Ritzau Scanpix
Boeings aktie stiger en smule, 0,4 pct., efter svære måneder. | Foto: Jason Redmond/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Problemerne har stået i kø for den amerikanske flyproducent Boeing, og det får nu selskabet til at undlade at komme med finansielle forventninger til 2024.

I stedet vil selskabet fokusere på at sikre kvaliteten af flyene og dermed bedre sikkerhed for passagerne, lyder det ifølge Bloomberg News onsdag, hvor flyproducenten har offentliggjort regnskab for sit seneste kvartal.

Meldingen kommer efter den seneste hændelse i begyndelsen af januar, hvor et sidepanel på et af Alaska Airs Boeing 737 Max 9-fly rev sig løst, mens flyet var i luften. Ingen passager eller besætningsmedlemmer blev såret, men hændelsen fik amerikanske luftfartsmyndigheder, FAA, til at sætte gang i en undersøgelse af flytypen og udstede et midlertidigt flyveforbud.

”Normalt bruger vi denne tid på året til at opdatere det finansielle og operationelle, men lige nu er det ikke tiden til det,” siger Dave Calhoun, topchef i Boeing, ifølge Bloomberg News.

Selskabet har dog offentliggjort regnskab, og der viste omsætningen en bedre end ventet udvikling. Flyproducenten har i fjerde kvartal leveret en omsætning på 22 mia. dollar, svarende til 151 mia. kr., hvor der var ventet 21,1 mia. dollar.

Aktien stiger beskedent 0,4 pct. i formarkedet efter flere svære måneder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også