Audi overvejer elbil-produktion i USA

Selskabet har kig på at benytte en fabrik, som moderselskabet er ved at opføre.
Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Audi overvejer at begynde at fremstille elbiler i USA. Den tyske bilproducent overvejer at benytte en fabrik, som moderselskabet Volkswagen er ved at opføre i South Carolina til en værdi af 2 mia. dollar.

Det skriver Financial Times.

Administrerende direktør Gernot Döllner siger til avisen, at selskabet har overvejet forskellige måder, hvorpå de kan begynde produktion i USA for at udvide sin markedsandel. 

Audi vil blandt andet fokusere på produktion af større SUV’er, da disse vil kunne appellere til mange bilister i Midtvesten i USA, som i modsætning til bilisterne på Øst- og Vestkysten fortsat foretrækker biler med forbrændingsmotorer.

Audi har nydt stor succes på det amerikanske marked til trods for, at selskabet ingen produktion har i landet. Sidste år voksede bilproducentens eksport til det amerikanske marked med 21 pct., hvilket var en højere vækst, end selskabet oplevede på det kinesiske og europæiske marked. 

Salget af deres elbiler steg 55 pct. mellem 2022 og 2023 på det amerikanske marked, skriver Financial Times.

USA har oplevet en stor tilstrømning af investeringer i elbiler i kølvandet af vedtagelsen af Inflation Reduction Act (IRA), der giver markante skatteincitamenter for elbiler fremstillet med amerikansk producerede batterier. 

Gernot Döllner afviser over for avisen, at en eventuel tilbagerulning af IRA, hvis Trump bliver valgt som amerikansk præsident til november, vil gøre en forskel for Audi.

”En aflysning af IRA vil ikke gøre det mindre attraktivt for os. Vi er ikke så afhængige af subsidier, og vi planlægger på meget længere sigt end én præsidentperiode,” siger han til Financial Times.

Audi rapporterede tirsdag et driftsoverskud på 6,3 mia. euro i 2023 sammenlignet med 7,6 mia. euro året før. Faldet skyldes blandt andet, at selskabet har foretaget en del hedging af råvarer.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også