Nye kinesiske elbiler kan bekymre konkurrenter i Vesten

De kinesiske bilproducenter er på vej med en ny generation af elbiler.
"En elbil er ved at blive en robot på hjul.” | Foto: Jade Gao/AFP/Ritzau Scanpix
"En elbil er ved at blive en robot på hjul.” | Foto: Jade Gao/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Bedre selvstyrende biler er blot en af de måder, de kinesiske bilproducenter truer andre producenter på. Deres elbiler bliver også større og mere rummelige.

Det skriver The New York Times.

Bilproducenter i Kina bygger en ny generation af bedre, mere teknologisk avancerede og mere konkurrencedygtige elektriske biler, og i år forventes de mange kinesiske bilselskaber at sætte omkring 71 nye batteridrevne modeller til salg.

Flere af modellerne har højere motorhjelme, som giver mere opbevaringsplads, større dæk, som forbedrer bremseevnen og tykkere sæder, som gør dem mere komfortable. Samtidig bliver batterierne mindre, mere kraftfulde og hurtigere at oplade.

Derudover har de kinesiske elbilproducenter også investeret kraftigt i førerassistentsoftware med formålet om at skabe selvkørende biler.

”En elbil er ved at blive en robot på hjul,” siger Frank Wu, der er vicepræsident for design hos Jiyue.

Også bedre batterier og faldende omkostninger understøtter Kinas satsning på elbiler. Kinesiske CATL, der er verdens største producent af batterier til elbiler, meddelte i sidste uge på biludstilling i Beijing, at deres nyeste batteri med en opladning på 10 minutter vil give en rækkevidde på 370 km. Samtidig vil en fuld opladning på 30 minutter give en rækkevidde på 620 km.

De mindre og bedre batterier betyder, at bilproducenterne kan bruge mindre batterier og dermed frigive plads eller beholde størrelsen på batteriet og opnå en større rækkevidde. 

Derudover gør de mindre batterier det også muligt for elbiler at være højere og tungere. Meget af den ekstra plads forventes at blive brugt på større bagsæder med mere benplads og til generelt at gøre elbilerne mere tiltalende.

”Vi vil sætte mere fokus på bagsædet - vi vil gøre det mere tiltalende,” siger Wang Tan, der er designchef hos XPeng Motors.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også