Sverige kan stadig ændre i planerne om Lynetteholm

Efter vedtagelsen af Lynetteholm-projektet i København kan der stadig være mulighed for at ændre i projektet fra svensk side.
Per Bolund, svensk miljø- og klimaminister. | Foto: Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix
Per Bolund, svensk miljø- og klimaminister. | Foto: Jonas Ekströmer/TT/Ritzau Scanpix

Selvom planerne om at opføre den københavnske halvø, Lynetteholm, i fredags blev vedtaget i Folketinget, kan der stadig ændres i planerne om det store anlægsprojekt.

Det skriver TV 2 Lorry.

I torsdags holdt transportminister Benny Engelbrecht (S) og miljøminister Lea Wermelin (S) nemlig møde om Lynetteholm med den svenske miljø- og klimaminister Per Bolund. Mødet blev holdt med udgangspunkt i Espoo-konventionen, der skal sikre, at østersølande bliver hørt omkring anlægsprojekter, som kan formodes at påvirke miljøet hos dem, skriver mediet.

"Der er en juridisk mulighed for at ændre beslutningen vedrørende for eksempel håndteringen af muddermasser eller strømningsforholdene i Øresund," skriver Per Bolund i en mail til TV 2 Lorry.

Genstand for kritik

Lynetteholm skal efter planen i fremtiden huse 35.000 indbyggere, samtidig med at halvøen får en rolle i at beskytte København mod stormflod.

Flere aspekter ved projektet har gennem den seneste tid været udsat for kritik. Blandt andet i Politiken, hvor forskere ikke mener, at infrastrukturplanen vil kunne rumme mængden af mennesker, som hver dag skal til og fra øen. Samtidig har forskere overfor DR rejst kritik af en mangelfuld miljørapport, som kan give projektet problemer.

Øen skal efter planen anlægges af overskudsjord fra byggeprojekter i København og omegn.

København får sin halvø: Lynetteholmen vedtaget i Folketinget

Professor advarer før vedtagelsen af en af århundredets største infrastrukturinvesteringer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også