Region Hovedstaden: Infrastrukturmidler kan gøre mere gavn i tætbefolkede områder

Regionsrådspolitikere i hovedstadsområdet opfordrer Transportministeriet til ikke at "smøre infrastrukturmidlerne for tyndt ud," men i stedet fokusere pengene der hvor man i forvejen har foretaget forundersøgelser.
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Det vil blive en dårlig løsning, hvis man ender med at fordele puljemidlerne fra den nye infrastrukturplan til f.eks. støjbekæmpelse ligeligt ud over hele Danmark i stedet for at fokusere midlerne de steder, hvor man kan få mest for pengene.

Sådan lyder det i et debatindlæg i Politiken skrevet af den kommende regionsrådsformand (S) og formanden for trafikudvalget (SF) i Region Hovedstaden.

"Vi skal ikke smøre puljemidlerne ud i et tyndt lag over hele Danmark, vi skal bruge dem der, hvor vi bor tæt – og hvor der er reelle alternativer til bilen. I Region Hovedstaden har vi allerede planer om flere supercykelstier, støjbekæmpelse og grøn omstilling med hurtigere BRT-busser," lyder det i debatindlægget.

Det betyder ifølge debatindlægget, at man kan gå i gang med forbedringerne med det samme, da forundersøgelser og plandokumenter allerede er i hus, hvilket er en fordel for den grønne omstilling.

Efter 30 års ventetid får støjplagede aalborgensere endelig deres støjværn

Støtte til dybere sejlrender afvist: Minister peger på andre gaver til havnene

Ingen penge til dansk luftfart: Alligevel ser branchen positivt på ny infrastrukturaftale 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også