Politisk flertal kæmper videre for bilfrie søndage

Selv om regeringens ønske om bilfrie søndage ikke blev en del af den store infrastrukturaftale før sommerferien, er forslaget langt fra lagt i graven. Flertallet er sikret.
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Regeringens forslag om at give kommuner lov til at indføre bilfrie søndage kom ikke med i infrastrukturaftalen før sommerferien, men sammen med flere andre partier kæmper regeringen videre for at få konceptet indført.

Det skriver Altinget.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) oplyser via sin presseafdeling, at regeringen stadig har til hensigt at gøre forslaget til virkelighed, mens det fra transportordfører i SF, Anne Valentina Berthelsen, lyder:

"Mon ikke, at vi kan sikre lovhjemlen, så man kan få bilfrie søndage i byerne, hvis man har lyst til det."

Også Enhedslisten og de Radikale bakker op om forslaget, hvilket giver regeringen et flertal til at gennemføre den krævede lovændring. Der er blandt partierne dog uenighed om, hvor vidtgående ændringen skal være, eftersom Enhedslisten mener, at kommunerne ikke selv skal kunne vælge at indføre de bilfrie søndage, men at staten derimod skal gennemtrumfe det i et bestemt antal dage.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Som MobilityWatch tidligere har beskrevet, har forslaget om bilfrie søndage vakt kritik fra delebilsselskaber, der mener, at der er tale om ”symbolpolitik,” som ikke kommer til at gøre op med hverdagsbilismen, men i stedet ramme de forkerte typer af bilister.

”Jeg ved ikke, hvad politikerne tror, at de får ud af det, og hvor meget det reelt kommer til at hjælpe på luftforurening, antal ulykker og trivsel i byen. Hvis hovedformålet er at mindske antallet af private biler i Danmark, så tror jeg ikke, at det bliver denne løsning, der kommer til at hjælpe på det,” har Morten Jakobsen, direktør for Share Now, som er ejet af Arriva, tidligere sagt til MobilityWatch.

Læs mere nedenfor:

Delebilsselskaber: Bilfrie søndage vil ramme de forkerte

SF: Delebilsselskaber har misforstået konceptet bag bilfrie søndage

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også