Partier kritiserer minister efter togulykke på Storebælt

Flere transportordførere udtrykker kritik af transportminister Benny Engelbrecht for langsom reaktion efter togulykken i 2019.
Foto: Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde

Flere partier sender kritik mod transportminister Benny Engelbrecht (S) på trods af ministerens ønske om ændringer i jernbaneloven, så der bliver større mulighed for at straffe de ansvarlige, hvis der sker en ulykke på jernbanen. Det skriver DR.

"Jeg synes, der er gået for lang tid, og at regeringen burde have reageret noget før og kommet med forslag til lovændring," siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, til DR.

Benny Engelbrecht forklarede tidligere mandag, at han ønsker ændringer i lovgivningen, således at f.eks. jernbaneoperatører kan blive straffet, hvis de ikke spænder deres gods forsvarligt fast.

Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested og Dansk Folkepartis transportordfører, Hans Kristian Skibby udtrykker ligeledes kritik af ministeren over for DR.

Ulykken i 2019 skete da en lastbilstrailer fra jernbaneoperatøren DB Cargo havde revet sig løs og ramte passagertoget. Senere samme år nåede Havarikommissionen frem til den konklusion, at manglende vedligeholdelse var skyld i, at en lås på godstoget ikke virkede.

I december 2020, kom det frem, at ingen personer eller virksomheder ville blive draget til ansvar for togulykken på Storebælt, hvor 18 personer blev kvæstet som følge togulykken på Storebælt, mens otte mistede livet.

Ingen blev stillet til ansvar for togulykke på Storebælt – nu vil minister ændre loven

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også