Flere lande lukker ned: Branchedirektør vil have testkrav frem for nedlukninger

Rejsebranchen oplever allerede 20-30 pct. afbestillinger, lyder det fra Michael Svane, der opfordrer til fælles front i EU og testkrav frem for nedlukninger.
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Onsdag og torsdag har EU's stats- og regeringschefer været samlet til topmøde, blandt andet med covid-19 og rejseregler på dagsordenen, mens flere lande lukker for turister som følge af den igangværende smittebølge.

Branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, appellerer overfor Børsen til, at man fra EU's side vil holde en fælles front med ens rejseregler, selvom han frygter, at det ikke ender sådan.

Samtidig peger Svane på, at rejsebranchen allerede oplever omkring 20-30 pct. afbestillinger, og at testkrav er at foretrække frem for nedlukninger og karantæne.

"Vi kan langt hen ad vejen godt leve med coronapas og test, selvom det selvfølgelig også dæmper aktiviteten. Men hvis man for alvor begynder med forbud og karantænekrav, så er det et meget stærkt indgreb. Vi har set tidligere i pandemien, at det dræber rejselysten," siger Svane til Børsen.

Torsdag eftermiddag sendte deltagerne på topmødet en appel om at "koordinere og undgå enegang."

Sverige vil kræve coronapas af danskere ved indrejse

Omikron tynger luftfartssektoren – nærmede sig ellers niveau fra 2019

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også