MobilityWatch

Flere lande lukker ned: Branchedirektør vil have testkrav frem for nedlukninger

Rejsebranchen oplever allerede 20-30 pct. afbestillinger, lyder det fra Michael Svane, der opfordrer til fælles front i EU og testkrav frem for nedlukninger.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Onsdag og torsdag har EU's stats- og regeringschefer været samlet til topmøde, blandt andet med covid-19 og rejseregler på dagsordenen, mens flere lande lukker for turister som følge af den igangværende smittebølge.

Branchedirektør i DI Transport, Michael Svane, appellerer overfor Børsen til, at man fra EU's side vil holde en fælles front med ens rejseregler, selvom han frygter, at det ikke ender sådan.

Samtidig peger Svane på, at rejsebranchen allerede oplever omkring 20-30 pct. afbestillinger, og at testkrav er at foretrække frem for nedlukninger og karantæne.

"Vi kan langt hen ad vejen godt leve med coronapas og test, selvom det selvfølgelig også dæmper aktiviteten. Men hvis man for alvor begynder med forbud og karantænekrav, så er det et meget stærkt indgreb. Vi har set tidligere i pandemien, at det dræber rejselysten," siger Svane til Børsen.

Torsdag eftermiddag sendte deltagerne på topmødet en appel om at "koordinere og undgå enegang."

Sverige vil kræve coronapas af danskere ved indrejse

Omikron tynger luftfartssektoren – nærmede sig ellers niveau fra 2019

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs