MobilityWatch

Brite kan udleveres til Danmark efter dødelig skibskollision

Svensk landsret baner vejen for britisk sømands udlevering efter kollision med dansk skib 13. december.

Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Det britiske besætningsmedlem, der var om bord på fragtskib, som kolliderede med det danske skib "Karin Høj", kan nu udleveres til Danmark.

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Briten, der er født i 1991, befandt sig på skibet "Scot Carrier", der 13. december ramte "Karin Høj" mellem Bornholm og den svenske by Ystad.

En dansk mand mistede livet, mens en anden fortsat savnes.

Grunden til, at briten nu kan udleveres, er, at landsretten i Sverige har afvist hans anke om varetægtsfængsling. Han er både varetægtsfængslet af Sverige og in absentia i Danmark - altså uden at være til stede. Det blev han ved Københavns Byret 17. december.

Danmark ønsker ham udleveret, hvilket byretten i Ystad allerede har givet grønt lys til, men da manden ankede sin varetægtsfængsling på svensk side, skulle landsretten tage stilling til spørgsmålet.

Landsretten har nu også godkendt en udlevering, da kravene anses for opfyldt, skriver TT.

Landsrettens afgørelse kan ikke ankes, men det kan afgørelsen om, at briten fortsat skal sidde fængslet, mens han afventer sin udlevering.

Det britiske besætningsmedlem havde en promille på 0,5, da han befandt sig på båden, viste afgørelsen fra Københavns Byret.

Han er sigtet for uagtsomt manddrab og grov uagtsomhed i sejladsen.

Også en kroatisk mand er mistænkt for spritsejlads.

To fra engelsk besætning anholdt efter fragtskib-ulykke

En sømand er fundet død efter kollision i Østersøen 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs