MobilityWatch

Regeringen vil ikke lempe coronarestriktioner nu og her

Blå partier vil have undersøgt, om restriktioner skal lempes. Regeringen er dog ikke indstillet på lempelser.

Rasmus Horn Langhoff, Socialdemokratiets sundhedsordfører. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringen ønsker ikke nu og her at lempe de gældende coronarestriktioner.

Det fortæller Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff, i et interview med Jyllands-Posten.

Udtalelsen kommer, efter at flere borgerlige partier har ytret ønske om, at der sker en gennemgang af coronarestriktionerne for at se, om nogle skal lempes.

Men det ønske deles ikke af regeringen, som vil være nervøs ved at lempe i restriktionerne.

"Det vil være uforsigtigt og forkert at tro, at vi kan stryge restriktionerne nu og her, hvor vi har meget voldsomme smittetal, og det samtidig bliver sagt klart og tydeligt, at vi står i en kritisk fase af pandemien."

"Restriktionerne er netop med til at sikre, at vi kommer godt igennem januar og februar, mens de jo også sikrer, at børnene kan komme tilbage til skolerne," siger Rasmus Horn Langhoff til Jyllands-Posten.

Det er blandt andet Venstre og De Konservative, der har fremsat ønske om en gennemgang af coronarestriktionerne.

Ønsket kommer, efter at Statens Serum Institut (SSI) har kunnet fortælle, at risikoen for at blive indlagt med omikronvarianten ser ud til at være halvdelen af deltavarianten.

"Omikron vil stadig kunne presse vores sundhedsvæsen, men alt tyder på, at den er mildere end deltavarianten," siger Tyra Grove Krause, faglig direktør hos SSI, til TV 2.

"Risikoen for at komme på hospitalet er halvt så stor som delta. Derfor kan vi alligevel blive presset i sundhedsvæsenet, hvis vi ser meget smittespredning," tilføjer hun.

SSI forventer, at smitten med coronavirus vil toppe i løbet af januar. Fra februar ventes faldende smittetryk og mindre pres på sundhedsvæsenet.

På linje med SSI's forventning regner Rasmus Horn Langhoff med, at vi lige nu står et sted, "hvor det bliver værre, før det bliver bedre".

De nuværende coronarestriktioner, der er godkendt af et flertal i Folketingets Epidemiudvalg, udløber 17. januar, medmindre de forlænges yderligere.

Uber nærmer sig langsomt overskud efter milliardtab på stribe

Danske Fragtmænd ser ind i travlt 2022 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs