MobilityWatch

Massive krav på vej mod tusindvis af selskaber

Fra 2025 skal de største virksomheder rapportere detaljerede data om deres sociale, ledelses- og miljømæssige aftryk. Det kan blive svært at nå.

Et nyt EU-direktiv betyder, at de største virksomheder i 2025 skal rapportere detaljerede data om deres sociale, ledelses- og miljømæssige aftryk.

Deloitte vurderer, at selv frontløberne inden for bæredygtighed ikke er klar til direktivet.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

De nye EU-regler stiller langt strengere krav til, hvordan virksomheder skal rapportere om bæredygtighed, og giver allerede de virksomheder, der i dag er frontløbere inden for bæredygtighed, rygende travlt med at få implementeret reglerne.

”Selskaberne kigger ind i en stærkt øget kompleksitet. De regulatoriske forandringer og krav kommer i en skala og fart, vi ikke har set før,” vurderer Mads Rosenfeldt, der er partner i ESG Assurance hos revisions- og konsulenthuset Deloitte.

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive, CSRD, træder i kraft i 2024, og de store virksomheder bliver omfattet af reglerne som de første. Ifølge Mads Rosenfeldt er meget få af dem på nuværende tidspunkt ikke klar til at leve op til standarderne.

Udover CSRD-direktivet skal virksomhederne også forholde sig til nye bæredygtighedstaksonomier, standarder og et kommende due diligence-direktiv på menneskerettigheder.

Aarhus Havn melder klar med landstrøm til foråret

Mærsk-chef: Tilgængeligt grønt brændstof er største udfordring

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs