Længere kontrakter og aktietilbagekøb giver lille løft til Mærsk-aktien

Jyske Bank hæver sit kursmål til Mærsk-aktien efter udsigten til længere kontrakter og det nye aktietilbagekøbsprogram.
Foto: AP/Ritzau Scanpix
Foto: AP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Udsigten til længere kontrakter og et nyt aktietilbagekøbsprogram tegner godt for aktien hos A. P. Møller-Mærsk, skriver Jyske Bank i en analyse på baggrund af regnskabet offentliggjort onsdag.

Derfor hæver banken sit kursmål en anelse til 16.500 kr. fra 16.000 kr., mens anbefalingen "hold" gentages.

"Fundamentalt set er Mærsk fortsat en dyr aktie, men den langsommere end ventede normalisering gør, at vi ser ind i positive regnskaber i hele 2021, hvilket kan give aktien yderligere momentum," skriver Jyske Bank.

Udover flere lange kontrakter er der udsigt til, at Mærsk skal håndtere en højere volumen året ud. Jyske Bank forventer nu en volumen vækst på 6 pct. mod tidligere 5 pct., lyder det i analysen.

"Derudover offentliggjorde Mærsk for første gang deres andel af kontraktrater, og at de har indgået flerårige kontrakter for mere end 1 mio. TEU ud af forventede ca. 6 mio. TEU. Det gør, at vi hæver vores forventninger til fragtraterne i 2022-23 marginalt," skriver Jyske Bank.

Raterne for containerfragt har henover det seneste halve år været på himmelflugt og ifølge Mærsk og flere konkurrenter er der ikke udsigt til normalisering i den nærmeste fremtid, selvom det tidligere var forventningen. De ekstraordinære vilkår på containermarkedet forventes nu at kunne vare ved året ud.

Markedet er særligt påvirket af lange køer ud for de store havne på den amerikanske vestkyst samt efterdønninger efter et skib lå på tværs i den travle Suezkanal tilbage i marts. Inden da var det nedlukninger under coronapandemien, der var med til at sende raterne op.

"Ocean klarer sig godt i første kvartal 2021 med stærk volumen og høje fragtrater," skriver Jyske Bank og tilføjer, at det også smitter positivt af på de øvrige forretningsdele inden for logistik, samt havne og terminalaktiviteter.

Kort før regnskabet offentliggjorde Mærsk desuden sine planer om endnu et aktietilbagekøb, når det nuværende er afsluttet til september.

Mærsk planlægger at købe aktier retur for 1,1 mia. dollar frem til september, hvorefter selskabet sætter gang i tilbagekøb af aktier for yderligere 5 mia. dollar.

"Det svarer til, at Mærsk vil købe lidt over 12 pct. af deres egne aktier over de næste par år. Det er positivt, at Mærsk dermed fastholder deres kapitaldisciplin og udbetaler deres ekstra høje indtjening i de komme år til aktionærerne," skriver Jyske Bank.

Pandemien sætter blus under Mærsks digitale indtjeningskilder

Mærsk-chef ser snarlige logistikopkøb – men ærgrer sig over stigende priser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også