MobilityWatch

Mærsk opjusterer forventningerne med større milliardbeløb

A.P. Møller-Mærsk skruer markant op for forventningerne for året og kalkulerer med forbedring på flere milliarder dollar.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

A.P. Møller-Mærsk opjusterer igen forventningerne til hele årets indtjening med knap 5 mia dollar.

Det fremgår af en meddelelse op til fredagens regnskab for andet kvartal.

Der ventes nu et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 18-19,5 mia. dollar mod tidligere 13-15 mia. dollar. Det svarer til en opjustering på 4,75 mia. dollar, eller næsten 30 mia. kr., målt på midtpunktet i de to intervaller.

I andet kvartal fik rederiet et underliggende driftsoverskud EBITDA på 5,1 mia. dollar, viser foreløbige regnskabstal fra rederiet. Omsætningen landede på 14,2 mia. dollar i perioden og det underliggende driftsresultat, EBIT, blev 4,1 mia. dollar.

"Det stærke kvartal skyldes primært, at den usædvanlige markedssituation med stigende efterspørgsel fortsatte med knaphed i forsyningskæderne og mangel på containere til følge," skriver Mærsk.

Forbrugere har nemlig shoppet i stor stil under coronakrisen, hvilket har øget antallet af forsendelser fra Kina til resten af verden og skabt ubalancer på containermarkedet. Oven i skabte trafikproppen omkring Suez flaskehalse fra slutningen af marts, og siden er der opstået andre flaskehalse, da de kinesiske myndigheder i slutningen af maj lukkede dele af havnen i Yantian på grund af coronasmitte.

Det er da også årets anden store opjustering fra Mærsk, der i slutningen af april løftede forventningerne med 4,5 mia. dollar målt på midtpunktet af prognosen fra en oprindelig EBITDA-forventning på 8,5-10,5 mia. dollar.

Markedsvæksten er øget

Opjusteringen heller ikke bag Jefferies, der inden meddelelse spåede, at Mærsk kommer ud af 2021 med et EBITDA-resultat på 20 mia. dollar.

Den globale efterspørgsel på containerfragt venter Mærsk nu vil vokse med 6-8 pct. mod tidligere 5-7 pct. og oprindeligt 3-5 pct. primært drevet af eksport fra Kina til USA.

Mærsk hæver desuden forventningerne til driftsindtjeningen EBIT til 13-15 mia. dollar fra tidligere 9-11 mia. dollar.

Forventningerne til de frie pengestrømme løftes desuden til mindst 11,5 mia. dollar fra mindst 7 mia. dollar.

Investeringerne, CAPEX, ventes uændret at lande i omegnen af 7 mia. dollar, og Mærsk flager også, at indtjeningen i tredje kvartal ventes at overgå andet kvartal.

"Udsigterne for de kommende kvartaler er imidlertid fortsat påvirkede af en højere end normal volatilitet grundet usikkerheden i det nuværende efterspørgselsmønster, knaphed i forsyningskæderne og mangel på containere," skriver rederiet.

B-aktien i Mærsk steg mandag 1,8 pct. til 17.730 kr.

 

Mærsk vil redesigne ocean-netværk i Vest- og Centralasien 

Mærsk-aktien løftes forud for regnskab for andet kvartal

DFDS styrker fokus på togfragt fra norditaliensk terminal og etablerer tysk kontor 

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs