Mærsk opjusterer forventningerne med større milliardbeløb

A.P. Møller-Mærsk skruer markant op for forventningerne for året og kalkulerer med forbedring på flere milliarder dollar.
Foto: Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt
AF RITZAU FINANS

A.P. Møller-Mærsk opjusterer igen forventningerne til hele årets indtjening med knap 5 mia dollar.

Det fremgår af en meddelelse op til fredagens regnskab for andet kvartal.

Der ventes nu et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 18-19,5 mia. dollar mod tidligere 13-15 mia. dollar. Det svarer til en opjustering på 4,75 mia. dollar, eller næsten 30 mia. kr., målt på midtpunktet i de to intervaller.

I andet kvartal fik rederiet et underliggende driftsoverskud EBITDA på 5,1 mia. dollar, viser foreløbige regnskabstal fra rederiet. Omsætningen landede på 14,2 mia. dollar i perioden og det underliggende driftsresultat, EBIT, blev 4,1 mia. dollar.

"Det stærke kvartal skyldes primært, at den usædvanlige markedssituation med stigende efterspørgsel fortsatte med knaphed i forsyningskæderne og mangel på containere til følge," skriver Mærsk.

Forbrugere har nemlig shoppet i stor stil under coronakrisen, hvilket har øget antallet af forsendelser fra Kina til resten af verden og skabt ubalancer på containermarkedet. Oven i skabte trafikproppen omkring Suez flaskehalse fra slutningen af marts, og siden er der opstået andre flaskehalse, da de kinesiske myndigheder i slutningen af maj lukkede dele af havnen i Yantian på grund af coronasmitte.

Det er da også årets anden store opjustering fra Mærsk, der i slutningen af april løftede forventningerne med 4,5 mia. dollar målt på midtpunktet af prognosen fra en oprindelig EBITDA-forventning på 8,5-10,5 mia. dollar.

Markedsvæksten er øget

Opjusteringen heller ikke bag Jefferies, der inden meddelelse spåede, at Mærsk kommer ud af 2021 med et EBITDA-resultat på 20 mia. dollar.

Den globale efterspørgsel på containerfragt venter Mærsk nu vil vokse med 6-8 pct. mod tidligere 5-7 pct. og oprindeligt 3-5 pct. primært drevet af eksport fra Kina til USA.

Mærsk hæver desuden forventningerne til driftsindtjeningen EBIT til 13-15 mia. dollar fra tidligere 9-11 mia. dollar.

Forventningerne til de frie pengestrømme løftes desuden til mindst 11,5 mia. dollar fra mindst 7 mia. dollar.

Investeringerne, CAPEX, ventes uændret at lande i omegnen af 7 mia. dollar, og Mærsk flager også, at indtjeningen i tredje kvartal ventes at overgå andet kvartal.

"Udsigterne for de kommende kvartaler er imidlertid fortsat påvirkede af en højere end normal volatilitet grundet usikkerheden i det nuværende efterspørgselsmønster, knaphed i forsyningskæderne og mangel på containere," skriver rederiet.

B-aktien i Mærsk steg mandag 1,8 pct. til 17.730 kr.

 

Mærsk vil redesigne ocean-netværk i Vest- og Centralasien 

Mærsk-aktien løftes forud for regnskab for andet kvartal

DFDS styrker fokus på togfragt fra norditaliensk terminal og etablerer tysk kontor 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også