Chauffører: Vi havde corona ved levering hos ældre i København

Chauffører hos ejeren af Nemlig.com påstår i en ny rapport, at de havde corona-virus, imens de bragte mad ud til ældre på kommunens regning. Det skriver DR.
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Flere chauffører fortæller i en ny rapport, der bygger på en undersøgelse foretaget af Københavns Kommune, at de har arbejdet, mens de var syge og sågar testet positiv for corona-virus.

Det drejer sig om chauffører hos Intervare, som ejer Nemlig.com, og som kommunen betaler for at levere mad til ældre borgere. Det skriver DR på baggrund af en aktindsigt.

Ifølge undersøgelsen kostede det chaufførerne op til 8000 kr. at have fravær fra arbejde. DR skriver også, at kommunen i fjor betalte 6,5 mio. kr. for leverancerne. Det er uvist, hvor mange af de interviewede chauffører, der påstår at have været smittet med corona-virus, mens de var på arbejde.

Intervare oplyser i et skriftligt svar til DR, at virksomheden er helt uenig med Københavns Kommunes konklusioner, men forholder sig ikke til, hvorvidt chaufførerne har båret smitte ud til ældre borgere. DR har forgæves forsøgt at få et interview med overborgmester Lars Weiss.

Forslag fra regeringen om "falske selvstændige" får blandet modtagelse hos leveringsfirmaer

Københavns Kommune skal tage stilling til dokumentation fra Nemlig.com-ejer

DSV lancerer ny flyfragtservice i kampen mod manglende kapacitet

Ny udvikling i sag om særlig godsregel: Nu vil regeringen igen fjerne den

Medie: Chaufførkontrakt går imod forklaring fra ejer af Nemlig.com  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også