Mærsk dratter til bunds i C25 på dårlig dag for cykliske aktier

Det hænger sammen med det gældsplagede ejendomsselskab China Evergrande Group, som står over for et muligt kollaps.
Foto: Marcos Moreno/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Marcos Moreno/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Aktierne i A.P. Møller-Mærsk indtager bunden af C25-indekset på en dag, hvor særligt de cykliske aktier handles ned som følge af uro på asiatiske markeder.

Det hænger sammen med situationen hos det gældsplagede ejendomsselskab China Evergrande Group, som ifølge flere medier står over et muligt kollaps.

Mærsk A-aktien falder 4,9 pct. til 17.590 kr., og B-aktien taber 5,1 pct. til 18.590 kr. i dagens handel.

"Stor del af forklaring kan spores tilbage til Evergrande-situationen i Kina, som skaber bekymring om Kina og efterspørgslen," siger Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank, til MarketWire.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at Kina står for en stor del af den globale handel, og så snart der er bekymringer i den del af verden, så smitter det af på cykliske aktier som Mærsk," lyder det videre.

Samtidig har Mærsk over de seneste uger oplevet medvind, og aktiekursen krydsede torsdag sidste uge kortvarigt 20.000 kr. oven på selskabets opjustering.

"Så skal der ikke mange argumenter til, før der er nogle, der tager gevinster hjem. Risikoen er øget lidt i forhold til de bekymringer, der er i Kina, men det skal også ses som en undskyldning for at sælge lidt ud," siger Mikkel Emil Jensen.

Samtidig er der overordnet bekymring i markedet over, hvorvidt man er på tærsklen til en generel korrektion. Det behøver dog ikke ramme Mærsk i lige så høj grad som flere af de øvrige danske aktier, vurderer analytikeren.

"Mærsk er ikke som flere andre danske aktier priset voldsomt højt, så det er ikke sikkert, at en korrektion vil gå lige så meget ud over Mærsk," siger han og tilføjer, at Mærsk alligevel kan blive ramt som en samlet del af de cykliske aktier, der er bundet op på udviklingen i verdensøkonomien.

Mærsk har desuden forud for dagens handel fået sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" af den tyske bank Berenberg, der har et kursmål på 22.000 kr.

Omvendt har Bank of America netop hævet sin anbefaling til "køb" fra "neutral" og sat analytikerkorpsets højeste kursmål på 27.000 kr., skriver PLX.AI.

Fart på it-ansættelser hos Mærsk: "Vi ansætter omkring 100 nye folk om måneden"

Mærsk-topchef afviser split efter aktie krydser stor grænse 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også