MobilityWatch

Bank ser potentiale for fordobling af kontraktrater hos Mærsk i 2022

Bank of America hæver både sin anbefaling og kursmålet på Mærsk-aktien, da den forventer massiv vækst i kontraktraterne hos logistikgiganten.

Foto: A.P. MØLLER-MÆRSK/PR

Mærsks anbefaling er hævet til "køb" fra "neutral" af finanshuset Bank of America.

Det skriver Dow Jones ifølge Bloomberg News.

Finanshuset sætter sit kursmål op til 27.000 kr. fra 20.900 kr., hvilket er det højeste blandt de 23 analytikere, der ifølge Bloomberg News dækker aktien.

Anbefalings- og kursmålsløftet begrundes med, at Bank of America ser et potentiale for en fordobling af kontraktraterne, der i dag er 45 pct. af Mærsks fragtvolumen, i 2022.

"Kontraktrater mellem Asien og Europa udgør lige nu mindre end halvdelen af spotraterne, hvilket tegner godt for højere rater, når forhandlingerne starter i november," skriver finanshuset i en analyse ifølge Dow Jones.

Mærsk står samtidig til at gavne fra spotraterne i løbet af første halvår af 2022, skriver finanshuset, da der fortsat ventes en høj efterspørgsel og ingen løsning på de eksisterende flaskehalse.

Mærsk opjusterede torsdag eftermiddag sine forventninger til 2021 til et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 22-23 mia. dollar mod tidligere ventet 18-19,5 mia. dollar.

Mange investorer havde indregnet en opjustering, og B-aktien faldt torsdag med 0,3 pct. og fredag med 1,3 pct.

Nedturen fortsætter mandag med et minus på 4,7 pct. til 18.680 kr. efter pres fra en sænket anbefaling hos Berenberg og generelt pres på cykliske aktier.

Mærsk dratter til bunds i C25 på dårlig dag for cykliske aktier

Containerskibe bruger stadigt flere dage på at vente ud for store havne 

Mere fra MobilityWatch

Tidligere bankchef bliver topchef i A/S Øresund

Økonomidirektør i Sund & Bælt overtager posten som topchef i A/S Øresund, der bl.a. står for ejerskabet af den danske del af Øresundsbroen, og som står for planlægning og anlæggelse af ny havnetunnel i København.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs