MobilityWatch

DSV kæmper med at skaffe arbejdskraft

Den danske transportkæmpe har især udfordringer med at finde lagermedarbejdere.

Foto: DSV

Pandemiens stop-start-effekt på økonomierne har skabt stort pres på de globale forsyningskæder, og DSV kæmper man især med at skaffe tilstrækkeligt med arbejdskraft for at kunne svare igen på den øgede eftrespørgsel.

Det skriver dagbladet Børsen.

"Der, hvor vi har nogle udfordringer med at finde medarbejdere, er til vores terminaler. Lagermedarbejdere rundt omkring i Europa – og særligt i Storbritannien, hvor vi i stor grad har gjort brug af international arbejdskraft, hvilket der ikke er mulighed for i samme omfang som tidligere. Det skaber nogle problemer med at finde medarbejdere," siger Jens Bjørn Andersen, som er administrerende direktør i DSV, til Børsen i forlængelse af transportkoncernens regnskab for tredje kvartal.

"Det hører jeg mange steder i vores organisation. Også i Tyskland og Benelux. Der er ved at være alvorlig mangel på arbejdskraft. Det kommer også til at skabe en eller anden inflation i vores transportomkostninger i lastbildivisionen."

DSV's topchef fortæller samtidig, at de øgede omkostninger sendes videre til kunderne.

DSV kom langt stærkere end ventet gennem tredje kvartal 2021, når man kigger på toplinjen. Transport- og logistikkoncernen nåede i kvartalet en omsætning på 49.557 mio. kr. Her havde analytikerne ventet 40.184 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af DSV selv efter opjusteringen den 11. oktober.

Driftsresultatet (EBIT) før særlige poster var for tredje kvartal opgjort til 4472 mio. kr. Her havde DSV selv luftet et foreløbigt tal på 4450 mio. kr. i forbindelse med opjusteringen, og det er derfor også det tal, der var ventet blandt analytikerne.

I forhold til tredje kvartal 2020 var der tale om en klar fremgang på begge poster. Omsætningen blev i tredje kvartal sidste år 28.125 mio. kr., mens driftsoverskuddet før særlige poster var 2725 mio. kr.

Jens Bjørn om søfragt: "Lige nu er det et fladt marked" 

Trods ambitioner om diversitet blev DSV's tredje direktionsmedlem også en mand 

DSV gjorde overraskende fund i GIL's maskinrum: "Det er lidt usædvanligt" 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs