MobilityWatch

Flaskehalse påvirkede fragtmængderne hos DFDS i oktober

DFDS måtte se fragtmængderne tage et dyk i oktober som et resultat af en mindre lageropbygning i Storbritannien.

Foto: Jens Dresling

Fragtmængderne hos rederiet DFDS faldt i oktober med 7,6 pct. i forhold til samme måned sidste år. Det skyldes primært lavere mængder på britiske ruter sammenlignet med sidste år, da lageropbygning i Storbritannien forud for Brexit begyndte at øge mængderne i oktober 2020.

"Dertil kommer en opbremsning i britiske mængder som følge af de aktuelle flaskehalse i forsyningskæder, idet nogle importører og eksportører midlertidigt begrænsede mængder i løbet af måneden for at undgå yderligere belastning af forsyningskæder," skriver DFDS i sin månedlige mængderapport torsdag.

Mængderne for forretningsenhederne Channel og North Sea var derfor lavere i oktober end i 2020. Forretningsenheden Mediterranean fortsatte derimod med at transportere mængder over 2020-niveau, mens Baltic Seas mængder var lavere end i 2020, idet kapaciteten på én rute blev reduceret fra to færger i 2020 til én færge i oktober 2021.

"Mængderne for Mediterranean og Baltic Sea var i oktober 2021 højere end i 2019, mens flaskehalse i forsyningskæder knyttet til Storbritannien medførte lavere mængder i Channel og North Sea sammenlignet med 2019," skriver DFDS.

På passagerfærgerne var der i oktober stor fremgang i forhold til sidste år. Det samlede antal passagerer var i oktober således 89,6 pct. højere end i 2020.

"Stigningen var størst mellem Norge og Danmark, hvor rejserestriktioner i vid udstrækning var afviklet i oktober. Antallet af passagerer på britiske ruter er ligeledes stigende, men i et lavere tempo, eftersom rejserestriktioner stadig er gældende for rejser på disse ruter," skriver DFDS.

DHL-chef: Kaos på de globale forsyningskæder skaber udmattelse i logistikbranchen 

Mere fra MobilityWatch

Bundlinjen dykkede hos Frode Laursen i 2021

I Frode Laursen er man utilfreds med udviklingen i 2021, der ikke levede op til forventningerne. Også for 2022 ser logistikselskabet udfordringer. Ledelsen afviser at stille op til interview (Opdateret).

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs