MobilityWatch

Fedex vender rundt - annoncerer milliardbesparelser

Planerne indeholder omkostningsbesparelser i regnskabsåret 2022/23 på 2,2-2,7 mia. dollar.

Foto: Mario Anzuoni/REUTERS / X90045

Den amerikanske logistikkæmpe har torsdag vekslet et kursfald på 1,9 pct. til en fremgang på 2,8 pct., da koncernen midt i børsmarkedets åbningstid er kommet med sit regnskab for første kvartal.

Meldingen indeholder nemlig planerne om omkostningsbesparelser i regnskabsåret 2022/23 på 2,2-2,7 mia. dollar, hvoraf de 700 mio. dollar ventes at blive fundet allerede her i det igangværende andet kvartal.

Blandt tiltagene, der skal sænke Fedex’ udgifter, er færre flyvninger med selskabets transportfly, udskydelse af flere projekter og nedlukning af kontorer.

Den amerikanske pakkegigant trak ellers i sidste uge sin prognose for hele regnskabsåret på grund af udviklingen i den globale økonomi, hvilket fredag sendte aktien ned med hele 21,4 pct. - det største minus for Fedex i 40 år.

”Vi bevæger os hurtigt og med smidighed for at navigere et udfordrende driftsmiljø, trækker i omkostnings, kommercielle- og kapacitetshåndtag for at tilpasse os påvirkningen fra reduceret efterspørgsel,” siger Rajesh Subramaniam, topchef i Fedex, i en meddelelse.

Planen er desunde, at omkostningsbesparelserne frem til 2024/25 skal nå 4 mia. dollar.

Mens der altså skal spares milliarder af dollar, så vil Fedex også hæve sine priser på udlevering med op til 6,9 pct. til januar, mens fragtpriserne ses sat op med 6,9-7,9 pct.

Udover faldende efterspørgsel er Fedex også ramt af, at der især i USA er et stramt arbejdsmarked, hvilket har lagt pres på lønningerne, ligesom de uafhængige underleverandører hæver priserne.

Logistikkoncernen oplevede i sit første kvartal en stigning i omsætningen på knap 6 pct. til 23,24 mia. dollar mod ventede 23,54 mia. dollar. Trods et fald i fragtvolumenerne på 11 pct. på årsbasis.

Det justerede overskud per aktie blev på 3,44 dollar, sammenlignet med et konsensusestimat på 5,03 dollar, ifølge Bloomberg News.

Fedex er torsdag også kommet med en prognose for det igangværende andet kvartal og spår en justeret indtjening per aktie på 2,75 dollar mod en forventning på Wall Street, ifølge Bloomberg News, på 2,80 dollar. Omsætningen ses lande i intervallet 23,5-24,0 mia. dollar. Her lyder konsensus på 23,8 mia. dollar.

Tesla: Tilbagekalder 1,1 mio. biler

Direktør for jysk lufthavn vil tvinge SAS til at betjene centrale indenrigsruter

Flaskehalse på containermarkedet fortsætter men er rykket til mindre prominente havne

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede