Underskuddet vokser hos nordjysk vognmand

Underskuddet på bundlinjen vokser til knap 20 mio. kr. hos Aalborg Vognmandsforretning efter endnu et år med negativ drift. Selskabet har præsenteret en ny plan for fortsat drift.
Aalborg Vognmandsforretning holder til i Nørresundby nord for Aalborg. | Foto: René Schütze
Aalborg Vognmandsforretning holder til i Nørresundby nord for Aalborg. | Foto: René Schütze

Transportvirksomheden Aalborg Vognmandsforretning, der blandt andet arbejder med fragt af gods, må endnu engang se underskud på bundlinjen. 

Det fremgår af selskabets årsregnskab for 2022, som viser, at det har været nødvendigt med en millioninvestering fra ejerne for at sikre den fortsatte drift, mens der også er forventninger om yderligere frasalg i 2023.

Virksomheden oplyser ikke omsætningen, men bruttoresultatet ender på 87,7 mio. kr. mod 71,2 mio. kr. året før.

Driftsresultatet før finansielle poster (ebitda) ender dog negativt på -20,4 mio. kr. mod -15,4 mio. kr. året før.

Resultatet før skat ender dermed på -25 mio. kr. hvilket er et 52 pct. større underskud sammenlignet med 2021.

Efter indregning af udskudt skat på 5,9 mio. kr. ender underskuddet på bundlinjen i 2022 på -19,7 mio. kr. Underskuddet er dermed vokset med 63 pct. fra de -12,1 mio. kr. året før.

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

Selskabet havde ellers forventet et positivt resultat i 2022 på mellem 0,5 og 2 mio. kr. før skat. At det ikke blev realiseret skyldes ifølge ledelsesberetningen et stort fokus på ”selskabets finansieringsløsninger, frasalg af anlægsaktiver samt afviklingen af tabsgivende kontrakt.”

”Denne proces har trukket betydeligt på medarbejderne og ledelsen, hvilket bla. har betydet at der ikke har været de fornødne ressourcer og overblik til at sikre en rentabel drift for 2022,” lyder det.

Ledelsen ser det dog som positivt, at selskabet har formået at fastholde kunderne, og at der ifølge ledelsen er realiseret en omsætningsfremgang på 5 pct.

Fortsat drift

Ifølge ledelsen fremgår det af disse, at underskuddet før skat på -25 mio. kr. blandt andet skyldes nedskrivninger ”på indretning af lejede lokaler og andre anlæg, driftsmateriel og inventar” på i alt 11 mio. kr., mens der også er tilpasning af omkostninger på 5 mio. kr.

”Korrigeret for disse forhold, er det normaliserede underskud på 0-5 mio. kr.,” skriver ledelsen.

Selskabets egenkapital for 2022 endte negativt på -7,5 mio. kr., men efter regnskabsårets afslutning er egenkapitalen blevet styrket af selskabets ejere Jan Kjelgaard og Henrik Ruberg Kjelgaard med 7,5 mio. kr., lyder det.

Efter to år med underskudsgivende drift betegnes selskabets likviditet som stram. Siden december 2021 har selskabet arbejdet på en samlet plan for at komme i plus.

Denne plan indeholder blandt andet, ”at selskabet fik afviklet en tabsgivende kontrakt samt frasalg af materielle anlægsaktiver for netto 73.286 t.kr. og afvikling af selskabets leasingforpligtelse med i alt 57.914 t.kr. Selskabets drift er på trods af ovenstående fortsat underskudsgivende.”

Selskabets kreditgivere er dog indstillet på at opretholde de nuværende kreditfaciliteter, lyder det i regnskabet, ligesom at de er indstillet på at konvertere en andel af den eksisterende ramme til et ”ansvarligt lån på 10 mio. kr.”

Ny plan for 2023

Samtidig har selskabet præsenteret en ny plan for at opnå rentabel drift, der blandt andet kræver ”fortsat balancetilpasning ved salg af aktiver samt reduktion af faste omkostninger,” lyder det i regnskabets noter.

Når det kommer til 2023, har de første fire måneder af året ført til endnu et underskud. Underskuddet er dog på niveau med budgetteret og i overensstemmelse med de aftaler, der er indgået med selskabets kreditgivere, lyder det.

Selskabet forventer at lande et resultat på -1 mio. kr. før skat i 2023.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår