MobilityWatch

Pressede forsyningskæder giver pladsudfordringer i Aarhus Havn

Landet største havn har som følge af den ekstraordinært høje aktivitet fået tilladelse til at stable endnu flere containere ovenpå hinanden.

Foto: Claus Bonnerup

Antallet af containere, der er blevet håndteret i Aarhus Havn i årets første seks måneder, er vokset med 21 pct. til 356.000 containere, og det giver pladsproblemer.

Det skriver Berlingske.

"Det er en enorm vækst, og det har jo nogle følgevirkninger for de omkringliggende erhverv med øget transport og tilsvarende vækst i andre associerede brancher. Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel på skibe og containere på verdensmarkedet, og lige nu er alt, hvad der kan sejle, på vandet," fortæller Thomas Haber Borch,  adm. direktør i Aarhus Havn, til avisen.

Udover øget vækst bliver der også peget på hændelser som blokeringen af Suez-kanalen og senest nedlukningen af en af de største kinesiske havne som følge af et coronaudbrud som medvirkende årsager til det ekstraordinært store pres.

Lars Jensen, der er rådgiver inden for shippingindustrien, vurderer overfor Berlingske, at det vil være optimistisk at tro, tingene er tilbage til normal tilstand inden årets udgang.

Normalitet i forsyningskæderne har stadig lange udsigter – Mærsk peger på flere faktorer

By & Havn-direktør om ny containerterminal i København: Det bliver "et langt mere relevant miljø" 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs