Professor ser ingen benspænd for Kattegat-forbindelse i ny trafikaftale

En mulig Kattegat-forbindelse bliver ikke nævnt i den infrastrukturaftale, der blev indgået før sommerferien. Professor ser dog ingen konflikt mellem aftalen og det omdiskuterede projekt.
Foto: Dalhoff Casper/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Dalhoff Casper/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Selv om infrastrukturaftalen, der blev indgået før sommerferien, ikke nævner noget om muligheden for en Kattegat-forbindelse, vurderer Otto Anker Nielsen, professor ved DTU Transport, omvendt ikke, at den medfører benspænd for en sådan forbindelse.

Det siger han til mediet Mobilitytech.

"Det nye forlig er i hvert fald ikke i konflikt med en mulig forbindelse, i og med at man bygger en motorvej til Kalundborg og samtidig udbygger hovedbanegårdene i Aarhus og København, samtidig med at Vestbanen, og jernbanen ved Ringsted, forbedres, hvilket er forudsætninger for en Kattegatforbindelse," siger han.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Regeringen har afvist at fremlægge sin holdning til projektet, før der foreligger resultater af en forundersøgelse af projektet sidst på året.

En Kattegat-forbindelse har været diskuteret i årevis og bl.a. Enhedslisten og en række miljø- og borgerorganisationer er stærkt imod projektet på grund af bl.a. klimahensyn.

Politisk flertal kæmper videre for bilfrie søndage 

Tidligere Femern-chef får ansvaret for københavnsk prestigeprojekt 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også