MobilityWatch

Byråd sender udvikling af fynsk havn i udbud og bejler til private investorer

Udbudsmaterialet omkring ejendomme på Assens Havn er godkendt, og dermed er der åbnet for, at private investorer kan være med til at realisere planen for en del af udviklingen af den fynske havneby. "Udviklingen i Assens by viser, hvad der er muligt, når alle aktører arbejder sammen om en langsigtet vision," siger borgmester.

Havnen i vestfynske Assens skal de kommende år udvikles til byområde. | Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Udviklingen af den nordlige del af havnen i fynske Assens er kommet tættere på sin realisering, efter at byrådet onsdag godkendte udbudsmaterialet. Det skriver Assens Kommune i en pressemeddelelse.

Konkret er der tale om Saltlageret på adressen Havnevej 13-15 og en mulig køberet på ejendommen Nordre Havnevej 9, ligesom der i udbuddet også ligger en forpligtelse til at lave en helhedsplan over området fra Kogehusmolen mod syd til Mariendalstranden i nord.

"Jeg er meget glad for, at vi nu kan tage dette vigtige skridt i den langsigtede udvikling af Assens by. Byrådet har gennem flere år arbejdet med udviklingsplanen, og nu ser vi frem til at invitere private investorer til at bidrage til at realisere af planen sammen med borgere og byråd", siger Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune.

"Udviklingen i Assens by viser, hvad der er muligt, når alle aktører arbejder sammen om en langsigtet vision. Byrådet, lokalrådet, de erhvervsdrivende og ikke mindst selvfølgelig byens borgere har engageret sig i projektet hele vejen igennem."

Udbuddet, der gennemføres af erhvervsmægleren Colliers, er en del af den overordnede udviklingsplan for Assens, som blev vedtaget tilbage i 2019 med støtte fra Realdania.

Planen er bl.a., at den tidligere erhvervshavn ved Lillebælt skal forvandles til "et levende bymiljø med eksempelvis boliger, hotel, caféer og turisttilbud," fortæller Dan Gørtz, udvalgsformand for Miljø, Teknik og Plan.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

 

Formand for Esbjerg Havn takker af efter 20 år på posten 

Der var ikke tale om spionage: Hanstholm Havn skal nu betale erstatning 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs