Oliepriserne stiger på trussel om russisk eksportstop

Efter trusler fra Rusland stiger oliepriserne fredag morgen.
Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Sven Hoppe/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Priserne på olie stiger fredag morgen, efter at Rusland har truet med at standse eksport af olie og gas til visse købere.

Set over ugen har oliepriserne dog kurs mod et samlet fald efter at ECB har strammet sin pengepolitik og Kinas nedlukninger på grund af covid-19.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 89,85 dollar mod 88,23 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 83,98 dollar mod 82,52 dollar torsdag eftermiddag.

Nedgangen i oliepriserne sættes på pause for nu på grund af en bedret risikovillighed over hele linjen som følge af en svagere dollar og fald i afkastet på obligationer, mener Tina Teng, der er analytiker i CMC Markets, ifølge Reuters.

”Fundamentalt antyder en skarp nedgang i USA’s strategiske råoliereserve, at underforsyning stadig er et overvejende problem på de fysiske oliemarkeder, selv om frygt for recession fortsat vejer,” udtaler hun yderligere til nyhedsbureauet.

Oliepriserne presses også af lavere efterspørgsel i Kina, hvor man senest har forlænget nedlukningen i byen Chengdu med 21 mio. indbyggere.

Nogle analytikere mener dog, at denne uges prisfald kan være overdrevet, da efterspørgslen i Kina hurtigt kan genoprettes.

Oliepriserne har kurs mod et fald på 4 pct. denne uge og var i løbet af ugen på laveste niveau siden januar.

Oliepriserne understøttes dog af et svækket udbud som følge af Ruslands trusler, en lille nedskæring i produktion fra Organisationen af Olieeksporterende Lande, Opec og sænkede forventninger til amerikansk vækst i olieproduktionen.

Det amerikanske energiministerium, EIA, venter nu en olieproduktion på 540.000 tønder per dag mod tidligere 610.000 tønder.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 1722,7 dollar mod 1707,4 dollar fredag eftermiddag.

Lobbychef om nedskæringer i bus- og togdrift: Vil tvinge flere danskere over i bilen

DSB-chef slår fast: ”Billetpriserne generelt i den kollektive transport kommer til at stige”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også