MobilityWatch

Ny Samsø-færge gennemfører sin første passager-sejlads

13 passagerer var med, da hurtigfærgen Lilleøre sejlede sin første tur i rutefart mellem Sælvig Havn og Aarhus.

Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Omkring klokken 06.30 tirsdag morgen stævnede hurtigfærgen Lilleøre ud fra Sælvig Havn på Samsø med kurs mod Aarhus.

Det var færgens første sejlads, hvor den havde betalende passagerer med på ruten. Det skriver TV 2 Østjylland.

Sejladsen skulle egentlig have fundet sted mandag i sidste uge, men det blev ikke til noget, fordi færgen på dramatisk vis blev påsejlet af sin storesøster Prinsesse Isabella den 16. april i Sælvig Havn.

Påsejlingen gav Lilleøre nogle skader, som forsinkede ibrugtagningen. Tirsdag var der dog ingen uheld, da færgen tog hul på sin rutefart, der går fra Samsø gennem Aarhus Bugten, forbi Tunø og til Dokk1 i Aarhus.

Turen begyndte i blæsevejr og småregn. Til gengæld fik færgen varme ord med på turen fra Samsø-borgmester Marcel Meijer (S):

"Det er på mange måder en historisk dag. Vi har arbejdet hen imod den her dag i fire år, og nu lykkes det endelig," siger borgmesteren til TV 2 Østjylland.

Færgedirektør hos Samsø Rederi, Carsten Kruse, er lettet over, at færgen nu endelig er i drift:

"Jeg synes simpelthen bare, det er dejligt, vi er kommet i gang nu. Det er en lettelse og en befrielse. Vi har ventet i et år på grund af Corona, så det er så dejligt. Der er nogle ting, der skal justeres, men så længe vi starter med et højt niveau, er det godt," siger Carsten Kruse til TV 2 Østjylland.

Der var godt med plads ombord på færgens første tur i rutefart, hvor 13 passagerer havde indløst billet.

Én af passagererne var Cecilia Andersen fra Agerup på Samsø. Hun pendler normalt hver eneste dag med Prinsesse Isabella.

Til daglig underviser hun på VUC i Aarhus og har pendlet med den gamle færge i seks år. Hun vil nu spare omkring 2 timer i transport dagligt:

"Det er en rigtig stor dag, som jeg har glædet mig meget til. Det er anstrengende at skulle med både færge og bil hver dag, så det er kæmpestort, at jeg bare kan tage den her fine færge direkte til Aarhus," fortæller Cecilia Andersen til TV 2 Østjylland.

Ifølge planen skal Lilleøre sejle i alt fire gange frem og tilbage til Samsø tirsdag.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

Krav om mundbind forlænges til 13. maj

Stor erhvervshavn efterlyser penge til "den blå landevej" i infrastrukturplan 

Mere fra MobilityWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede