MobilityWatch

Ryanair vinder klager over EU-godkendt støtte til konkurrenter

Det irske lavprisselskab klagede over statsstøtte til flere af sine konkurrenter, og selskabet har vundet to.

Foto: Pedro Nunes/Reuters/Ritzau Scanpix

Lavprisselskabet Ryanair har onsdag ved EU-Domstolen foreløbig vundet to sager om statsstøtte til konkurrenter.

EU-Domstolen har annulleret afgørelser fra EU-Kommissionen om godkendelse af støtte til hollandske KLM og portugisiske TAP.

Retsvirkningen af disse domme er dog suspenderet, indtil EU-Kommissionen har set på sagerne igen. Det fremgår af en skrivelse fra EU-Domstolen.

EU-Domstolens lavere instans - EU-Retten - har annulleret afgørelsen om KLM, der er truffet i forbindelse med coronakrisen, på grund af "en utilstrækkelig begrundelse". Det samme gælder afgørelsen om TAP.

"På baggrund af pandemiens særligt skadelige virkninger på den nederlandske økonomi suspenderede EU-Retten imidlertid retsvirkningerne af annullationen, indtil Kommissionen vedtager en ny afgørelse," hedder det.

EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager godkendte sidste år statsstøtte til KLM for 3,4 milliarder euro. Portugal fik godkendt støtte på 1,2 milliarder euro til TAP.

EU-Kommissionen har ekspederet bunkevis af ansøgninger om statsstøtte fra de 27 medlemslande, hvorfra der har været pres, da man har haft brug for at kunne redde trængte virksomheder hurtigt.

SAS: Ryanair taber sag om statsstøtte ved EU-Domstolen 

Ryanair anker EU-dom i sag mod SAS 

 

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs