Aarhus Lufthavn havde medvind i juli – men ligger stadig markant lavere end før corona

Aarhus Lufthavn kunne glæde sig over betydelig passagerfremgang i juli sammenlignet med måneden før og i forhold til 2020. Sammenligner man med tiden før coronakrisen, er der dog fortsat et stykke vej igen.
Foto: PR/Aarhus Airport
Foto: PR/Aarhus Airport

Der var markant flere passagerer, der fløj til og fra Aarhus Lufthavn i juli end måneden før. 15.452 passagerer blev det således til mod 3372 i juni måned. Det svarer til en stigning på næsten 360 pct.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra lufthavnen.

Sammenlignet med juli 2020 er der ligeledes tale om en fremgang, dog på 137 pct. I meddelelsen har lufthavnen dog ikke medtaget passagertallene for juli 2019, altså før coronapandemien indtog Danmark og resten af verden. Dengang var der 39.655 passagerer, der rejste til eller fra lufthavnen, viser tal på lufthavnens hjemmeside. Dermed ligger juli i år lidt over 60 pct. lavere end i juli 2019.

Ikke desto mindre glæder man sig i Aarhus Lufthavn over, at det går den rigtige vej:

"Det er en kæmpe fornøjelse, at vi nu sender flere og flere glade gæster ud at rejse fra Aarhus. Antallet af passagerer er steget støt i takt med, at der blev løsnet op for rejserestriktionerne i Europa, og vi har virkelig glædet os over hver en gæst, vi kunne byde velkommen i lufthavnen,” udtaler adm. direktør Nicolai Krøyer i meddelelsen.

"Samtidig har den forøgede rejseaktivitet haft en positiv effekt på flyselskabernes engagement i lufthavnen, og vi har allerede kunnet præsentere adskillige nye ruter, som åbner hen over efteråret og vinteren," lyder det videre.

Der henvises bl.a. til Lufthansa og Ryanair er gået i luften med nye ruter til udlandet, mens SAS og DAT har oplevet solid interesse på indenrigsflyvninger.

”Flytrafikken er på ret kurs igen. Vi har stadig et godt stykke vej for at komme tilbage på niveau, men nu kan vi for alvor se fremad. Vi arbejder hårdt på at udvide samarbejdet med vores nuværende flypartnere samtidig med, at vi etablerer nye ruter med andre flyselskaber, der gerne vil ind på det østjyske marked. Der er rigtig gode udsigter for sidste halvdel af året, hvor vi også åbner vores nye skylounge og tre ekstra gates,” udtaler Nicolai Krøyer.

Ryanair åbner italiensk rute fra Aarhus Lufthavn 

Nye flyselskaber lander i jyske lufthavne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også