MobilityWatch

Didi giver ok til fagforening for ansatte

Aktien stiger hos det kinesiske selskab efter nyheden om, at virksomheden har sikret medarbejderne retten til en fagforening.

Foto: FLORENCE LO/REUTERS / X06710

Den kinesiske samkørselstjeneste Didi stiger markant i onsdagens aktiemarked, efter at koncernen som en af de første teknologivirksomheder i Kina har ladet medarbejderne danne en fagforening.

Umiddelbart er det nok et paradoks, at Didis aktie kan ryge i vejret med 11,3 pct. til 12,42 dollar på den nyhed, men den banebrydende beslutning hos Didi, som mange andre af landets teknologikoncerner ifølge Bloomberg News måske snart vil følge, flugter dog fint med styret i Beijings mål om at øge beskyttelsen for millioner af arbejdere i landet.

Det ventes, at også chaufførerne, der i de fleste tilfælde arbejder deltid, vil få lov at melde sig ind.

Præsident Xi Jinping har lanceret et mål om "fælles velstand", og myndighederne i Kina stiller derfor i højere grad krav om, at også deleøkonomien forbedrer tilværelsen for dets arbejdere.

Ifølge Bloomberg News kan Didis beslutning dog også tjene til at skabe et bedre forhold til myndighederne i Kina, der i juni forbød distributionen af Didis app på sit kinesiske hjemmemarked, hvilket reelt betyder, at selskabet ikke kan få nye kunder. Myndighedernes beslutning kom på baggrund af kritik af Didis beskyttelse af brugernes private data.

Beslutningen om forbuddet mod Didis app kom kun dage efter Didis børsnotering i USA, og aktien er siden faldet kraftigt. Trods stigningen onsdag er aktien derfor fortsat mere end 30 pct. under introduktionskursen i 14 dollar for to måneder siden.

 

Didi suspenderer planer om lancering i Europa

Granskning af omdiskuteret delebilsselskab vækker frygt hos kinesiske virksomheder

Didi Global overvejer overlevering af datakontrol for at formilde Kina 

Mere fra MobilityWatch

Easyjet flyver fortsat med underskud

Omsætningen stiger, men lavprisflyselskabet indkasserer nyt underskud. Selskabet oplever dog, at de rejsende vender tilbage og har solgt en betydelig del af de fremtidige bookinger for tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs