MobilityWatch

Toyota vil kun sælge CO2-neutrale biler i Europa fra 2035

Alle Toyota-biler, der bliver solgt fra 2035, skal være CO2-neutrale, men allerede i slutningen af årtiet skal nulemissionsbiler udgøre halvdelen af koncernens salg i Vesteuropa, lyder det i en ny målsætning fra bilproducenten. 

Foto: Uli Deck/AP/Ritzau Scanpix

Fra 2035 vil Toyota kun sælge nulemissionsbiler i Europa.

Det skriver Bloomberg.  

Den japanske bilfabrikant antager, at den europæiske infrastruktur til den tid vil være tilstrækkelig til, at måles kan nås.  

Toyota sætter samtidig et delmål om, at CO2-neutrale biler skal udgøre halvdelen af salgene i Vesteuropa i slutningen af indeværende årti.  

Tidligere har andre bilfabrikanter givet lignende løfter. Ford sigter efter at have et 100 procent eldrevent udvalg af personbiler i 2030, mens Mercedes-Benz har givet tilsagn om udelukkende at producere elbiler, hvor forholdene tillader det, inden udgangen af årtiet. 

Toyotas salgstal er steget de seneste år, og bilernes gennemsnitlige CO2-udledning er på et niveau, der, ifølge Bloomberg, er blandt de laveste i sammenligning med de andre store bilfabrikanter.  

I Europa blev over 800.000 elbiler registreret i septemper, hvilket er en stigning på 90 pct. i forhold til 2020. 

Til dato har Toyota solgt næsten 20 millioner eldrevne køretøjer.

Flere personer taget i spritkørsel i delebiler i København 

Mere fra MobilityWatch

DB Cargo lægger ny stor togordre

DB Cargo, der er ejet af Deutsche Bahn, har lagt en større ordre på ny tog som en del af sit langsigtede mål om at erstatte sine 900 dieseldrevne tog.

DFDS ramt af konflikt i Frankrig

En fagforeningskonflikt i Frankrig betyder, at DFDS ikke siden fredag den 14. januar har kunnet sejle såkaldt uledsaget fragt mellem Calais og Sheerness i Storbritannien. 

Læs også

Relaterede