MobilityWatch

Skotsk studie sender europæiske luftfartsaktier til vejrs

En lang række luftfartsselskaber stiger efter offentliggørelsen af et nyt studie omkring Omikron-varianten.

Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

De europæiske rejseaktier går i grønt torsdag lille juleaften, hvor stemningen omkring Omikron-varianten er optimistisk, efter at et skotsk studie har påvist et lavere niveau for hospitalsindlæggelser forbundet med den nye variant af covid-19.

Optimismen i sektoren, der omfatter flyselskaberne, sker på trods af en nedjustering af forventningerne hos Ryanair, der ser rejselysten tynget af den smitsomme variant.

Det skriver Bloomberg News.

I toppen af det fælleseuropæiske aktieindeks Stoxx 600 ligger rejsesektoren med en samlet stigning på 2,3 pct. Sektoren anføres af det ungarske lavprisluftfartsselskab Wizz Air, British Airways-ejer IAG og Deutsche Lufthansa med stigninger på henholdsvis 4,4, 4,0 pct. og 2,8 pct.

Selv aktien i Ryanair trodser de dårlige nyheder om nedjusteringen efter børslukketid onsdag og stiger 2,4 pct. Også rejsebureauet TUI og hotelkæden Intercontinental nyder godt af dagens optimisme og stiger 2,1 og 2,0 pct.

Herhjemme har også SAS vind i sejlene torsdag med en stigning på 3,3 pct. til 0,96 kr. på børsen i København.

Det er et nyt studie fra forskere fra Skotland, der løfter stemningen torsdag. Ifølge studiet er sandsynligheden for en indlæggelse efter Omikron-smitte omkring to tredjedele lavere end ved Delta, selv om den nye variant har vist sig ti gange mere smitsom hos folk, der allerede har haft covid-19.

Omikron-smittede har ifølge studiet også 70 pct. lavere risiko for at ende med et alvorligt sygdomsforløb.

Analytiker om SAS-estimat: For optimistisk efter konkurrents nedjustering

Ryanair hårdt ramt af Omikron: Skærer i kapacitet og nedjusterer 

Mere fra MobilityWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinkede

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinkede op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Muligt strejkekaos lurer i USA's travle havne

Forhandlingerne er indledt mellem containerrederier og havnearbejderne, men Mærsk-chef vurderer, at der ikke når at komme en ny aftale i hus, inden den nuværende udløber. Det giver frygt for strejkekaos.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs