Ryanairs spanske kabinepersonale varsler seks dages strejke

Strejken blandt lavprisselskabets kabinepersonale i Spanien begynder senere denne måned og bliver ifølge personalets to fagforeninger i øjeblikket koordineret med fagforeninger i andre lande.
Foto: ADRIAN DENNIS/AFP / AFP
Foto: ADRIAN DENNIS/AFP / AFP

Kabinepersonalet ansat i Ryanairs spanske selskab indleder en seks dage lang strejke fra den 24. juni, efter det ikke er lykkedes at nå til enighed med det irske flyselskab i lønforhandlingerne.

Det rapporterer flere medier, heriblandt Bloomberg.

Strejken vil være opdelt i to forløb fra den 24.-26. juni og igen fra den 30. juni til den 2. juli.

I en meddelelse fra de to fagforeninger USO og SITCPLA, som står bag strejken, bliver strejken i øjeblikket koordineret med fem andre fagforeninger i Belgien, Frankrig, Portugal og Italien med det formål at organisere en samlet strejke over hele det europæiske kontinent, hvis ikke Ryanair vil sætte sig til forhandlingsbordet.

Ryanair tager dog strejkevarslet med ophøjet ro og skriver i en meddelelse ifølge Bloomberg, at man allerede er nået til enighed med fagforeningen CCOO og i øjeblikket er i forhandlinger med andre fagforeningen, som samlet dækker 90 pct. af dets personale i Europa.

”Forhandlingerne går godt, og vi forventer ikke nogen udbredte forstyrrelser denne sommer. De nylige meddelelser fra de langt mindre USO- og SITCPLA-fagforeninger er en distraktion fra deres forfejlede forsøg på at opnå aftaler. Vi forventer ikke, at deres strejkevarsel vil blive støttet af vores spanske personale,” lyder det.

Ryanairs topchef ser billetpriserne stige i sommersæsonen

Internt brev i SAS: Piloter taler usandt om besparelser i overenskomstforhandlinger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også