SAS-formand ser blandede signaler fra kreditorerne

I forbindelse med redningsplanen hos SAS, har koncernen modtaget blandede signaler fra kreditorerne, lyder det fra bestyrelsesformand, Carsten Dilling.
SAS-formand, Carsten Dilling. | Foto: Lars Schroder/AFP/Ritzau Scanpix
SAS-formand, Carsten Dilling. | Foto: Lars Schroder/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

SAS har mandag søgt om konkursbeskyttelse ved en domstol i USA med det håb, at det vil give mulighed for at gennemføre en rekonstruktion og redning af luftfartsselskabet.

Koncernen har i forbindelse med sin redningsplan, SAS Forward, modtaget blandede signaler fra kreditorerne, men med mandagens beslutning kan det betyde, at de nu må træffe en beslutning.

Det skriver Finans.

”Vi har alle mulige signaler, rød, gul og grøn. Så det er en mixed bag. Men det er klart, at der har måske været et spørgsmålstegn hos forskellige modparter på den anden side af bordet, om vi vil gå så langt, som vi nu har gjort i dag. Og nu er det spørgsmål i hvert fald afklaret. Så bliver de nødt til at komme til bordet, hvis de vil deltage, siger SAS’ bestyrelsesformand,” Carsten Dilling, til Finans.

Beskyttelsen i form af en chapter 11-process betyder, at det bliver en amerikansk dommer, som skal styre processen, og det kan betyde en hurtigere afklaring.

SAS Forward forudsætter store besparelser i SAS, at kreditorer konverterer gæld for 14 mia. kr. til aktier, og at der yderligere skydes 7 mia. kr. i frisk kapital ind i koncernen.

SAS har gennem længere tid arbejdet på amerikansk kreditorly

Konkursbeskyttelse betyder ikke nye indrømmelser fra piloterne

Dansk Metal varsler konflikt mod nyt datterselskab i SAS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også