MobilityWatch

SAS har gennem længere tid arbejdet på amerikansk kreditorly

Det var SAS’ oprindelige håb, at man inden anmodningen var kommet i mål med at skaffe de ca. 4,9 mia. kr. i DIP-finansiering.

Formand Carsten Dilling (th) og topchef Anko van der Werff mødte tirsdag morgen pressen i Stockholm. | Foto: TT NEWS AGENCY/VIA REUTERS / X02350

SAS har gennem længere tid arbejdet på at gå i kreditorly ved den amerikanske domstol ved at søge beskyttelse mod at blive erklæret konkurs i den såkaldte chapter 11-proces.

Det skriver Børsen på baggrund af dokumenter, som SAS’ finansdirektør Erno Hildén har sendt til retten i New York.

Det var dog SAS’ oprindelige håb, at man inden anmodningen var kommet i mål med at skaffe de ca. 4,9 mia. kr. i DIP-finansiering, inden selskabet anmodede om at komme i ly for kreditorerne. Erno Hildén satser dog på at kunne skaffe finansieringen inden for ”kort tid”, skriver mediet.

“På trods af at have indsendt disse chapter 11-sager tidligere end forventet og uden DIP-finansieringen på plads er selskabet fortrøstningsfuldt i forhold til at sikre den nødvendige finansiering til disse chapter 11-sager og den fortsættende drift,” skriver Erno Hildén i brevet.

DNB: Værdien af den nuværende SAS-aktie er formentlig gået tabt

Se listen: Her ligger SAS’ milliardgæld

Wammen: Jeg har noteret mig beslutningen fra SAS’ ledelse

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs