SAS: Restrukturering vil udvande eksisterende aktionærer over 95 pct.

SAS Forward-planen, som selskabet tidligere har præsenteret, inkluderer, at der som minimum skal rejses 9,5 mia. svenske kr. i ny kapital.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
AF MARKETWIRE

SAS restruktureringsproces ventes at medføre en ”væsentlig” udvanding af eksisterende aktionærer - formentlig mere end 95 pct.

Det meddeler det skandinaviske flyselskab fredag eftermiddag i en opdatering om den igangværende konkursbeskyttelse gennem den såkaldte chapter 11-proces.

SAS Forward-planen, som selskabet tidligere har præsenteret, inkluderer, at der som minimum skal rejses 9,5 mia. svenske kr. i ny kapital. Derudover skal 20 mia. svenske kr. i gæld inden reduceres eller konverteres til aktiekapital.

”Den overvejede gældsrestrukturering og nye kapitalrejsning vil formentlig være væsentligt udvandende begivenheder,” skriver SAS.

”Med tanke på de betydelige konverteringer af gæld til aktiekapital som forventes, kombineret med behovet for omfattende ny kapital, venter selskabet for nærværende, at genopretningen, om nogen, for uprioriterede kreditorer (inklusive indehavere af kommercielle hybridobligationer og schweiziske obligationer) kommer til at resultere i en betydelig nedskrivning. Udvandingen af eksisterende aktionærer kommer sandsynligvis til at være væsentlig større end 95 pct.,” skriver SAS.

Debat: Brede aftaler skal styrke mobiliteten og sikre den grønne omstilling

Topchef vil bevare DB Schenker-brandet - købere står på spring

Prisstigningerne vokser i eurozonen: Højere renter på vej

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også