SAS-bejlere har tjent milliarder i højsæsonen

Air France-KLM har intentioner om at opnå en ejerandel på 19,9 procent i SAS. På sigt kan ejerandelen vokse.
Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Regis Duvignau/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Det ser ud til at være en profitabel forretning, der har til hensigt at blive en del af ejerkredsen i SAS.

Den fransk-hollandske luftfartskoncern Air France-KLM har nemlig tjent mere end syv milliarder kroner i tredje kvartal.

Det viser kvartalsregnskab, der dækker højsæsonen juli, august og september. Regnskabet er blevet lagt frem fredag morgen.

I regnskabet nævnes det aktuelle bud, som Air France-KLM har afgivet på SAS sammen med en række andre investorer - herunder den danske stat.

Hvis buddet godkendes, står koncernen til at opnå en ejerandel i SAS på 19,9 procent. Det svarer til en samlet investering på 1,1 milliard kroner.

”Ved at investere i SAS agter vi at forbedre vores tilbud og øge vores tilstedeværelsen i Norden,” siger Benjamin Smith, der er topchef i Air France-KLM.

Air France-KLM vil efter to år have muligheden for at øge sin ejerandel i SAS. Det gentager koncernen i regnskabet fredag.

Tidligere har Berlingske beskrevet, at den fransk-hollandske koncern på sigt kan ende med at sidde på mere end halvdelen af aktierne i SAS.

Den samlede investering i SAS lyder på 12,9 milliarder svenske kroner. Ud over Air France-KLM og den danske stat er også investeringsselskabet Castlelake og Lind Invest en del af buddet.

Af hensyn til tidspresset i processen med at undgå en SAS-konkurs kunne Air France-KLM ikke tegne sig for en større andel her og nu, fordi det ville kræve godkendelse fra konkurrencemyndighederne.

Det er uklart, hvem der i givet fald skulle sælge deres andel af SAS til Air France-KLM, hvis koncernen vælger at købe flere aktier om to år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også